匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 4680|回復: 18

To Touch!

我今日手多多入左好多货...A股!
原帖由 KBG 於 2007-12-20 06:07 PM 發表

可唔可以介绍下入咗边D货啊?
我都心郁手痒!唔该晒!!
原帖由 KBG 於 2007-12-20 06:07 PM 發表

个晚中山大学财经系搞研讨会,D分析专家(专蒙大家)总结话"闭着眼睛入蓝筹股(包括中石油)到5月份应该有不俗的回报".
原帖由 Touch 於 2007-12-20 07:23 PM 發表

个晚中山大学财经系搞研讨会,D分析专家(专蒙大家)总结话"闭着眼睛入蓝筹股(包括中石油)到5月份应Ŧ ...

买左中信证券、中石油、中金岭南...晚上就加息加准备金,唔系人!!!
原帖由 KBG 於 2007-12-20 07:42 PM 發表

买左中信证券、中石油、中金岭南...晚上就加息加准备金,唔系人!!!

个晚中信的老总都有出席主讲!
原帖由 KBG 於 2007-12-20 07:42 PM 發表

另有D分析员就强调暂不看好房地产系列!
原帖由 Touch 於 2007-12-20 07:48 PM 發表

另有D分析员就强调暂不看好房地产系列!

如果跟住呢个思路,即系金融系列都唔睇好啦,搞到一头雾水???

中石油我就情愿买H股多D!
原帖由 Touch 於 2007-12-20 07:51 PM 發表

如果跟住呢个思路,即系金融系列都唔睇好啦,搞到一头雾水???

呢个思路暂时没错o既...所有的问题就系你是否相信宏观调控能控制得住CPI!2008年新年一到就开估...
原帖由 KBG 於 2007-12-20 08:10 PM 發表

呢个思路暂时没错o既...所有的问题就系你是否相信宏观调控能控制得住CPI!2008年新年一到就开估...

那就要看看所谓的宏观调控是否来真,或者又是最拿手的叫口号???