匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 2169|回復: 4

新手迷途於....金海中

小妹是金銀新手, 試玩英皇的Demo, 被以下不解現象困惑而迷失於金海之中.

1)  黃金和銀是否每天也是這樣於一個波幅內升升跌跌?
     那麼是否需要很有技巧地於這波幅上落中獲利?

2)   小妹一開始買金升, 點知係咁跌, 咪平倉轉買跌囉, 嘩.....點知一買跌,
      佢又升喎.....究竟黃金係咪我買咩, 佢就係咁向對反方向走?
      好似我操控咁個價位咁(我都想.....哈哈哈)
      這樣轉買升又轉買跌, 係咪新手大忌??

請大家救救這個迷途於黃海的新手.....

小妹KK
一句话就是 多看少做  另外要多学习 看有关书籍 希望将来有得钱赚
我也是新手 , 我想請問何謂鎖倉 , 鎖倉之後解倉 , 會虧蝕本金嗎(不計手續費,利息及鎖倉前虧蝕)?請高手們解答 !
lock倉係無謂
都係d agent先會幫你做
你俾息都俾左去 =.=
一係用三角形咁買
原帖由 kk1234 於 2007-12-28 11:43 AM 發表
小妹是金銀新手, 試玩英皇的Demo, 被以下不解現象困惑而迷失於金海之中.

1)  黃金和銀是否每天也是這樣於一個波幅內升升跌跌?
     那麼是否需要很有技巧地於這波幅上落中獲利?

2)   小妹一開始買金升,  ...

只要慢慢學,就會進步的,論壇上高手多的是。慢慢學吧!

多看貼,多發問,多回貼。