匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 6250|回復: 34

股市真系玩完?

美股满篓釉屎;A股稍微涨少少,平安、浦发就话要天量增发,加埋憾山既解禁流通股上市,想唔死都几难...
底...
原帖由 KBG 於 2008-2-20 10:21 PM 發表
美股满篓釉屎;A股稍微涨少少,平安、浦发就话要天量增发,加埋憾山既解禁流通股上市,想唔死都几难...

唔玩股可以试下D定期理财品种!

近排工行推出只收益率min. 10%的一年期什么理财金帐户产品好heat啊!
动画真有意思!简直绝了!!
原帖由 Touch 於 2008-2-20 11:27 PM 發表

唔玩股可以试下D定期理财品种!

近排工行推出只收益率min. 10%的一年期什么理财金帐户产品好heat啊!

恕在下多言,在香港的經驗,銀行推出這樣的產品,通常是入了一些有較大風險的項目(當然是事後才發現問題),又或者用此產品吸引客户,利用客户的資金,在市塲作對冲,從而賺取差價,分散風險.小心點,看清楚內容.銀行是不會死錯人的.
原帖由 華人 於 2008-2-20 11:39 PM 發表

恕在下多言,在香港的經驗,銀行推出這樣的產品,通常是入了一些有較大風險的項目(當然是事後才發現問題),又或者用此產品吸引客户,利用客户的資金,在市塲作對冲,從而賺取差價,分散風險. ...

多谢指点!
之不过已落重注(为因唔想揸咁多cash),目前来睇国有银行应该暂时还信得过!!
anyway, thanks so much for your alert, friend!!!
原帖由 Touch 於 2008-2-20 11:53 PM 發表

多谢指点!
之不过已落重注(为因唔想揸咁多cash),目前来睇国有银行应该暂时还信得过!!
anyway, thanks so  ...

通涨都唔止10%啦,国内人系命苦...
原帖由 KBG 於 2008-2-21 12:09 AM 發表

通涨都唔止10%啦,国内人系命苦...

无法啦,唯有望天打卦, 等待解放!