匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 2217|回復: 7

港證監會調查中信泰富

香港證監會今日發表聲明確認,調查中信泰富事件。港交所也稱,將跟進中信泰富事件。

中信泰富因投資槓桿外匯買賣而蒙受逾百億元的虧損,昨天其股票市值又一日蒸發175億元。

另長毛已報案ICAC!

今日再跌至新低!8號仔的翻版再翻版,賭輸錢要小股東賠!冇天理!自己就話不涉行騙,當冇事發生!
個人分析,今次中信會一鋪清袋!因為澳元及歐元已轉勢,每日接貨,冇得止蝕,相信如果澳元去到0.61歐羅回落1.2,亞爺的100億已化為灰燼!如果亞爺斷水,我相信榮老板要賣盤!
有貨的要睇歐澳元做人了!

你睇450鴻興,佢一樣係輸I kill u later,但好彩輸幾億o者(在港股22500點計),更幸有人在高位入股,但都跌到亞媽都唔認得!唔止蝕下場就係咁!
何況冇得止蝕呢,一個咁大o既黑洞,點填呀!

點解樣樣都有我份呀,冇天理!
最後由特首特赦
原帖由 cccho 於 2008-10-22 03:58 PM 發表
今日再跌至新低!8號仔的翻版再翻版,賭輸錢要小股東賠!冇天理!自己就話不涉行騙,當冇事發生!
個人分析,今次中信會一鋪清袋!因為澳元及歐元已轉勢,每日接貨,冇得止蝕,相信如果澳元去到0.61歐羅回落1. ...

今次中信會一鋪清袋!因為澳元及歐元已轉勢,每日接貨,冇得止蝕,相信如果澳元去到0.61歐羅回落1.2,亞爺的100億已化為灰燼!如果亞爺斷水,我相信榮老板要賣盤!有貨的要睇歐澳元做人了!

Nothing is impossible!看雷曼便知!

證監會要求中信泰富停牌交待事件真相!相信今次相關人事要洗定八月十五!有排煩!有貨要走呀!
原帖由 cccho 於 2008-10-22 04:04 PM 發表
證監會要求中信泰富停牌交待事件真相!相信今次相關人事要洗定八月十五!有排煩!有貨要走呀!

最好拉那两个头头去審問一下甚么叫做  Accountable!

回復 #6 無法笑 的帖子

Loss uncountable 就有份!我咁大個人都知乜野叫風險!堂堂幾百億市值大藍籌公司!都咁冇腦!
溫室中長大o既下一代,完全唔知,每分每毫都係我地打工仔o既血汗!一個簽名就輸掉上下員工一生o既努力!

小那丁