匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 4231|回復: 19

溫馨提示 - 看多不敢多

色即是空,空即是色。
升得多唔一定將會跌,跌得多唔一定將會升!
施主,回頭是岸!
原帖由 CDO 於 2009-2-18 01:12 PM 發表
色即是空,空即是色。
施主,回頭是岸!   

岸由心生?...
原帖由 CDO 於 2009-2-18 01:12 PM 發表
色即是空,空即是色。
施主,回頭是岸!   

---禍雖未至~福已遠去---
頭像被屏蔽
原帖由 江湖郎中 於 2009-2-18 01:28 PM 發表

---禍雖未至~福已遠去---

郎中,你計下,巨獸ET今次炒起黃金其實唔係花好多錢。

單用09年看,就算平均價900美元一盅計,一噸先280萬美元,就笠100噸先講緊2.8億。

今時今日係美國來講,2.8億美金可以做什麼,有乜用? 就算整隻巨獸價值市才30億,都唔夠亞爺派比老美D家用五分之一,各位金友千萬不要大驚小怪。
ET很可能在现货市场买入黄金抬高价格,然后在期货市场沽出大量黄金。。然后再抛出现货黄金压市。。最后就。。。。。。。。。。。。。。。
原帖由 CDO 於 2009-2-18 01:44 PM 發表

郎中,你計下,巨獸ET今次炒起黃金其實唔係花好多錢。

單用09年看,就算平均價900美元一盅計,一噸先280萬美元,就笠100噸先講緊2.8億。

今時今日係美國來講,2.8億美金可以做什麼,有乜用? 就算整 ...

巨獸先行吞食,假以時日連合猛獸,---任我行
原帖由 江湖郎中 於 2009-2-18 01:56 PM 發表

巨獸先行吞食,假以時日連合猛獸,---任我行  

睇來郎中好少看卡通卡!

通常巨獸都出現三個階段進化,而D超人係打來打去都唔會死既! 好明顯巨獸而家係ROUND 2,未到完全進化階段!
原帖由 西瓜太郎 於 2009-2-18 01:54 PM 發表
ET很可能在现货市场买入黄金抬高价格,然后在期货市场沽出大量黄金。。然后再抛出现货黄金压市。。最后就。。。。。。。。。。 ...

有可能,不過機率好低,因成交量冇配合呢批現貨。