匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 2773|回復: 8

limit buy gold 880

原帖由 blue1 於 2009-4-23 10:23 PM 發表

900 大關唔似假穿,希望明天見930
原帖由 金星 於 2009-4-24 12:35 AM 發表

900 大關唔似假穿,希望明天見930

不過880 call 唔到呢?

eur 13150到價,可以反手put嗎?

回說 eur 或 gbp

若 12900 call eur 至今日現時最高 13160,260點袋袋平安 !

若 12950 call eur 至 13160 都有 210點

若 14400 call gbp 至今天現現時最高 14740,共340點,英鎊贏

但按 14500入買計就只有 240點跟做eur差不多。

總括來講我都未明點解要炒eur唔去炒gbp 或 澳洲仔!
原帖由 CDO 於 2009-4-24 01:12 PM 發表

不過880 call 唔到呢?

eur 13150到價,可以反手put嗎?

回說 eur 或 gbp

若 12900 call eur 至今日現時最高 13160,260點袋袋平安 !

若 12950 call eur 至 13160 都有 210點

若 14400 call  ...

唔可以用點數來計,用contract size 計...
原帖由 金星 於 2009-4-24 02:30 PM 發表

唔可以用點數來計,用contract size 計...

咁又係... 銀子兩三日由1200升上1285升了7%看似很多,但都不夠金子兩日升30美元賺得多!
原帖由 CDO 於 2009-4-24 02:35 PM 發表

咁又係... 銀子兩三日由1200升上1285升了7%看似很多,但都不夠金子兩日升30美元賺得多!

均價888.88    lucky
原帖由 金星 於 2009-4-24 02:37 PM 發表

均價888.88    lucky

又可以助養多幾個失學女童! (農家女)
原帖由 CDO 於 2009-4-24 02:46 PM 發表

又可以助養多幾個失學女童! (農家女)

原来金星兄是慈善家