匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 54489|回復: 688

破位追沽....唔易架!

蟲蟲請進!
今日上落不會太大變化~邊有甘易破呀
原帖由 二叔公 於 2009-5-1 05:42 PM 發表
今日上落不會太大變化~邊有甘易破呀

剛才睇圖!發現下降軌非常明顯!向下要破位好似輕而易舉之事!但要拿好位不易!
原帖由 cccho 於 2009-5-1 05:46 PM 發表

剛才睇圖!發現下降軌非常明顯!向下要破位好似輕而易舉之事!但要拿好位不易!

你知我做即市單多~你留意如果股票跌d金可能唔再跌唔好太低沽~昨晚隹士拿倒閉大佬距地估美股應跌回8000下方
ps:之前已講過近呢3個月都睇淡金價的理由~不再重復哪
睇圖都系12/3蚊波動
原帖由 二叔公 於 2009-5-1 05:52 PM 發表

你知我做即市單多~你留意如果股票跌d金可能唔再跌唔好太低沽~昨晚隹士拿倒閉大佬距地估美股應跌回8000下方
ps:之前已講過近呢3個月都睇淡金價的理由~不再重復哪

我亦睇淡美股,但港股有小小保留,未必會跟足走。如通用都Chapter 11就好大鑊!
原帖由 cccho 於 2009-5-1 05:55 PM 發表

我亦睇淡美股,但港股有小小保留,未必會跟足走。如通用都Chapter 11就好大鑊!

汽車業不景對金屬不利~問題黃金占多少 % basic metal
原帖由 二叔公 於 2009-5-1 05:54 PM 發表
睇圖都系12/3蚊波動

搵位再隊佢啦!唔駛灰心!或破位再跟隊!
原帖由 cccho 於 2009-5-1 05:57 PM 發表

搵位再隊佢啦!唔駛灰心!或破位再跟隊!

878 - 892
880好似硬硬地喎