匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 11920|回復: 24

九陽神功

今日係西曆七月十四日,小弟在此為金價築壇作法演番場神功戲!

歐債危機憂慮惡化,刺激避險情緒,加上聯儲局主席貝南奇暗示可能推出更多寬鬆措施,刺激金價升上歷史高位,向1600美元進發。分析員表示,除非用作短炒,否則未來幾年均可以長期持有黃金。

現貨金周二美市尾段已創新高,昨天持續高企,在貝南奇的發言後一舉升穿1580美元,一度升至1587.46美元,隨後報1582.36美元,升約1.1%。

紐約8月份期金上升21.3美元,報1583.6美元,高見1588.9美元的歷史新高。另外,銀價周三上升5%,報37.89美元。

金價預料錄得連續第八個交易日升幅,是2006年10月中以來最長升勢,當時連續上升了九個交易日。
下期上映 , 十面埋伏
升兄你不是有张1588.8的沽单在手吗?打算看多少食呀。。。
升兄你不是有张1588.8的沽单在手吗?打算看多少食呀。。。
ptkaihua2010 發表於 2011-7-14 12:35 PM

昨晚等沒看到 ... 今天才再掛 ,鬱悶中
回復 4# 升呢

回復 4# 升呢

现挂多少沽?
回復  升呢

现挂多少沽?
ptkaihua2010 發表於 2011-7-14 01:16 PM

要九陽今晚一定要收係 1580上邊。純粹個人直覺 ,來到呢到尋晚又頂番住1577 (前紀錄) 都唔多落,無咁衰仔差10蚊唔踢上1600呀,點都應該試試1600,殺晒你d止血散先大插,咁先夠肥。因此預左佢今日升,分兩注,頭關1588.80沽0.1手,呢注預左要坐,甚至要死,但當係保險飛萬一未見1600就插,又再空手而回。次關掛高d在1603,呢注要重飛沽0.2 (0.2叫重注   ),呢注要止血,因掛多都無用,可以一去無回頭,羅5蚊豪比佢算,1608 stop。

兵分兩路,先來九陽再來九陰,跟住冰火七重天,咁就爽死!
回復 8# 升呢

高手,
先殺沽,圖狂抽上似避雷針一般,再急跌殺渣