匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 7086|回復: 14

咩世界? 如果有日有人跟你這樣說都 OK ?

『嗱,我欠你既錢就無錢還了,一係拖住先,幾時還我無時間表,二係你先改一改欠單,以前欠你100元或者你先改為欠50元好了,等你記錄中我沒欠你那麼多錢,你就不用擔心我不還錢啦!

或者咁,你繼續借錢給我,我跟你講我後台好勁,你借100比我,我後台擔保你一定還20蚊比你,總之100元裡面果20蚊實還,其餘80蚊唔好講住,等我真係無得還先算啦,到時再傾。

另外,你好似有兩三個老闆好有錢的,不如叫他們再借些錢給我,或叫他們借錢給你再借比我,等我下次再要用錢時你有錢再幫我,江湖救急用!

係喎,你上次答應11月初再借錢比我,你D錢預備好未,我好等錢洗,唔係我無錢還上次你D息你唔好怪我呀,爽D手啦!』

呢個叫市場利好消息,雞犬皆升!

虽然不是实质上的利好  但所有东西还是升上来了  这就是市场
虽然不是实质上的利好  但所有东西还是升上来了  这就是市 ...
泰山北斗 發表於 2011-10-25 12:50 AM

早知係咁, 我借多D啦!

係喎泰山哥你近來賺唔小,按樓上條件借住一百幾十(W)來可以嗎? 江湖救急用, 我講認真,  謝謝!
jjak 發表於 2011-10-25 12:50 AM

你灌完水有無錢借比我先, 唔係唁好洗我版呀!
早知係咁, 我借多D啦!

係喎泰山哥你近來賺唔小,按樓上條件借住一百幾十(W)來可以嗎? 江湖救急 ...
升呢 發表於 2011-10-25 01:00 AM

俺近来赚的都是小单   那有升兄的气魄啊   一单一赚就是一百多美元   你还要向俺借钱   你真是一个吃着碗里看着锅里的家伙
俺近来赚的都是小单   那有升兄的气魄啊   一单一赚就是一百多美 ...
泰山北斗 發表於 2011-10-25 01:20 AM

呢到要講金,唔好只講心,唔係比人band架!

講兩句吹下牛,不過今日唔好跟,因為我自己都無買!

上次反彈應該有人跟到,今日平倉都有40-50美元! 話說某人話美匯指數在 76.20-30間就可以沽金,美匯跌穿76就打靶。講呢句時金價在1670-80水平,怎知今天美匯指數已跌到76.05,金價只得 1650-60,唔見左20美元,因此我自己都唔沽!

當然,我唔沽主要原因不是跌了20美元而不沽,而是聽到歐元班老板可以這樣做事,市況已偏離我心中那一圖表,都是保持小做小錯,唔做唔錯呢個道理!

歐元重返1.39,金價去到 1650見無力,不過唔似跌返落去,如果要賭都寧願跟莊買,短期應該守住1630,gogogo!