匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 13773|回復: 64

丁亥年十月初十 丁已土破日

宜 - 拆卸,掃舍,求醫,治病
忌 - 嫁娶,開市,入伙,遠行

吉時 中午 11時至1時,下午1時至3時,下午5時至7時
凶時 上午9時至11時,晚上9時至11時

幸運方向 - 坐北向南
幸運顏色 - 黑
幸運數字 - 1, 5, 8, 0

上週五講過 :

QUOTE:
原帖由 踏雪寻梅 於 2007-11-16 12:17 PM 發表
CDO兄:请教今天高位你看将会在哪里?
可见796吗?

我唔沽貨,呢個位都唔會買貨。

今日我關注797呢個位置,789都重要 (最佳止損位),782.5 (如跌市今天應破),775(開始要買貨)。

今日繼續關注797呢個位置,789今日十分重要。

另外 :

779 待續

如有在779買升的人,大多已平倉吧!
如沒有平倉,那你發達了。

上週五美盤最低見791,不理數據如何,回見此位即見買盤支持,相信此位置或790是值得信賴。

上文說過如開盤位置在day low,最低位置也在day low,那不用想,即市買賣只買升,止蝕放在day low以下。

今天剛好相反,開市及最高在day high,按道理即市買賣只買跌,day high止蝕,今天應有d回吐。

今天跳高開,day low在開市,你今日揸(飲)左未?

Thanks CDO

回復 #1 CDO 的帖子

thanks to you again!
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
原帖由 CDO 於 2007-11-19 11:15 AM 發表

幸運方向 - 坐北向南
幸運顏色 - 黑
幸運數字 - 1, ...

Interesting analyse.
頭像被屏蔽
原帖由 CDO 於 2007-11-19 11:15 AM 發表

幸運方向 - 坐北向南
幸運顏色 - 黑

丁亥年十月初十 丁土破日

標題都打錯.... 失敗!

我止損左啦,未止損自己判斷。因我792.4買,set 左止損在789.40,3蚊止損,比人食左。

如果未中止損,繼續放回789 (最佳止損位),破位都要走,因為飲左益力多,下次真係唔飲得益力多,用slogan都咁大殺傷力。

另外,直到上週五常用的07:00買升,中午平倉的做法,可能亦要停下來,因上星期五及今天已出現變數,要觀察多一星期再說。

手風不順,今天提早休市,下午搵d地方蛇王,886。
原帖由 CDO 於 2007-11-19 01:26 PM 發表

丁亥年十月初十 丁巳土破日

標題都打錯.... 失敗!

我止損左啦,未止損自己判斷。因我792.4買,set 左止損在789.40,3蚊止損,比人食左。

如果未中止損,繼續放回789 (最佳止損位),破位都要走,因 ...

你好厲害呀!炒金用到術數。

幸運方向 - 坐北向南
幸運顏色 - 黑

THANKS