匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

查看: 4288|回復: 12

嘿嘿嘿嘿

係時候出動,沽沽佢 1101!
係時候出動,沽沽佢 1101! -------莫非升兄也是看跌啊

回復 #1 升呢 的帖子

原帖由 PXL 於 2009-11-10 06:19 PM 發表
係時候出動,沽沽佢 1101! -------莫非升兄也是看跌啊

上週升得太急,就算中國把全地球黃金通通買下,所持黃金占外匯比重又得多少呢? 印度要增持黃金真正原因並非增強外匯儲備組合,主要是印度人歸根咎底都不相信廬布,對自身國家貨幣都抱懷疑,央行才高姿態買入 IMF 金存,但中國不同,不要說13億人追求人民幣,全球60億人有一半都需求人民幣,而且中國真的有必要此情此刻買進黃金拉高通貨膨脹嗎? 似乎不合目前國情。

因此,當上星期央行買金消息被消化後,金價自然會回落至合理位置,今日1110此水平肯定比黃金現時內在價值高,既然係咁就應沽沽佢,孤寒錢設1106打靶,括達一點就放開懷抱,1500美元睇晒佢一手,唔使止損。
原帖由 升呢 於 2009-11-10 07:44 PM 發表

上週升得太急,就算中國把全地球黃金通通買下,所持黃金占外匯比重又得多少呢? 印度要增持黃金真正原因並非增強外匯儲備組合,主要是印度人歸根咎底都不相信廬布,對自身國家貨幣都抱懷疑,央行才高姿態買入 ...

噴油
原帖由 二叔公 於 2009-11-10 07:56 PM 發表

噴油

請唔請先
原帖由 升呢 於 2009-11-10 07:58 PM 發表

請唔請先

市政拉條罰金邊個比先~自備都ok咖
原帖由 二叔公 於 2009-11-10 08:00 PM 發表

市政拉條罰金邊個比先~自備都ok咖

搵你去把風,除非你吞卜,唔係噴完閃啦!
原帖由 升呢 於 2009-11-10 08:35 PM 發表

搵你去把風,除非你吞卜,唔係噴完閃啦!

我出曬名叫吞卜蛇王潛水員咖哪
原帖由 二叔公 於 2009-11-10 08:37 PM 發表

我出曬名叫吞卜蛇王潛水員咖哪

你出名叫飛機先真 !