匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

5月21日下午2:28分,你在想起誰?

原帖由 CDO 於 2008-5-23 01:02 AM 發表

向touch同志學習,向小文同志學習,向amigo同志學習,向司令同志學習,向數字同志學習,向888同志學習,向無涯同志學習,向華人同志學習,向物料同志學習,向各位同志學習,向好的一方學習,天天學習,日日 ...

cdo兄:好似係1032 -845=187 回調0.618的大位,一碰即反彈,真是唔知真強,定係假勁
原帖由 CDO 於 2008-5-23 01:02 AM 發表

向touch同志學習,向小文同志學習,向amigo同志學習,向司令同志學習,向數字同志學習,向888同志學習,向無涯同志學習,向華人同志學習,向物料同志學習,向各位同志學習,向好的一方學習,天天學習,日日 ...

嘩嘩....型人猿兄!
一大堆名字....位位響噹噹
點解......無啦啦有我份  
真係開心都黎唔切
今晚得閒dd,先有空上來傾兩咀
等左你成晚,到我要訓你先來
咁都好,仲係訓之前,答...謝到你
先行在此向Ape兄致謝,再向你說晚安
有d唔捨得,哈哈...
但要say good night!!
咪得住,你未講到point...
937.5,請問有咩玄機呢?
原帖由 CDO 於 2008-5-23 01:02 發表

要多向你學習才是........
原帖由 金魔 於 2008-5-23 01:22 AM 發表

cdo兄:好似係1032 -845=187 回調0.618的大位,一碰即反彈,真是唔知真強,定係假勁

忘記向金魔同志學習

0.5約938,0.618約960破左都唔應該叫反彈囉!

不過952更重要,突破左已經是一浪高於一浪,845有權係升浪起點!
原帖由 CDO 於 2008-5-23 01:42 AM 發表

忘記向金魔同志學習

0.5約938,0.618約960破左都唔應該叫反彈囉!

不過952更重要,突破左已經是一浪高於一浪,845有權係升浪起點!

要揾周公,得閑再吹水

回復 #92 苦海無涯 的帖子

向有涯同志學習,可以學到學海無涯呢個道理!  nice dream

回復 #88 CDO 的帖子

應該大家一齊向CDO學習

始終都要比人睇死

QUOTE:
原帖由 CDO 於 2008-5-21 10:03 PM 發表

我有個鬆D把自己積蓄都捐晒去比四川同胞 (包括中層及高層幹部),而家D生活費都係問鬆D借貸渡日,等月尾出糧,你聽到感唔感動!

睇埋尼D人...有必要吗???

(星島日報報道)四川地震死亡數字增至逾五萬人,仍有近三萬人失蹤,中央及海內外繼續投入人力物力救災。不過,重災區德陽市羅江縣懷疑有官員剋扣救災物資,數千災民包圍運送物資的車輛,砸毀警車抗議,一名官員被打傷,大批警察及武警到場驅散群眾。另外,成都市區有災區專用帳篷被私人佔用,引起數百市民不滿,爆發警民衝突。

消息透露,本月二十一日,即全國哀悼日最後一天,德陽轄下的羅江縣有災民發現一輛大貨車向當地一家店鋪內運送大量生活物資,包括火腿腸、八寶粥、即食麵,飲用水等。災民認為這批物資很可能是救災物資,在連番質問下,未卸完貨的貨車及車上兩名穿迷彩服的男子倉皇逃走。

災民隨即報警,警員到場後,一輛沒有牌照的軍用吉普車開到現場,車上的人與警察示意是縣武裝部的,即時把卸在店鋪門口的物資搬上吉普車欲開走,此時民衆一哄而上攔住吉普車。爾後,事件一傳十,十傳百,大批災民擁過來,且情緒激動。縣公安局副局長到場疏導,讓吉普車從人群中駛出,繞路開進派出所大門。

災民認為此舉是有人想「銷毀物證」,群情洶湧,公安局及其他部門官員到場想平息民憤,但勸說無效,反遭災民包圍、怒吼。消息稱,當人群走到一個十字路口的時候,在場一名官員被打,旁邊很多人大叫「打得好」,又向其他官員扔雜物,有人更怒砸警車泄憤,據稱一名民政局官員右額被酒樽打傷流血。當局派出近百名警察及武警,手持盾牌到場,事件持續至前晚,暫未知有沒有人被捕。