匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 知多D

知多D站在1460高位後之攻略

回復 90# 知多D

那你等多少位置沽?
回復  知多D

那你等多少位置沽?
ptkaihua2010 發表於 2011-5-5 10:09 PM

唔好意思,每逢夜晚我要進修呀,不在論壇!現在見的post先知!
希望冇阻住你發達!
唔好意思,每逢夜晚我要進修呀,不在論壇!現在見的post先知!
希望冇阻住你發達!
知多D 發表於 2011-5-9 16:24

知兄每晚都要进修?有时候是可以滴!但千万不要太过频繁,伤身伤肾呀!累了你了 ,。。。
知兄每晚都要进修?有时候是可以滴!但千万不要太过频繁,伤身&# ...
NBR 發表於 2011-5-9 07:03 PM

謝謝!對呀!我不是滴,是毒,我也知道毒得太過便會傷身!冇辦法!我要以毒攻讀!
所謂欲練神功,必先自"攻"!
不練神功,尤被圍"攻"!
繼續看沽金價,我會在現價1507-1508小沽,短線止蝕位在1512!長看直下!
繼續看沽金價,我會在現價1507-1508小沽,短線止蝕位在1512!長看直下!
知多D 發表於 2011-5-10 01:44 PM

穿1514鎖倉,有機會跌落1510便止蝕算了!
1530  small short
is time to sell around @ 1498-1500, target 1460 or below!
is time to sell around @ 1498-1500, target 1460 or below!
知多D 發表於 2011-5-12 02:03 PM

Thanks GG.
繼續看沽!1490以上沽可以,可短線可長線,不過我的理想價沽是1496,可以定1505或1509止蝕!看1460/1441!不過今日沒咩數據,所以不要寄望今日會像昨日波動!可能悶日一天!所以大家可以不用急!