匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 華人

黃金搞乜鬼????

原帖由 華人 於 2010-3-1 07:55 PM 發表

唔係你地賭那國??
老實說句,就算美國唔郁伊朗.....以色列都遲早郁佢......不過,3個月內似乎早d.

二月初,美國參院通過第二七九九號法案,嚴懲對伊朗輸出石油的公司;這是頗為危險的訊號,在近代史上,進口能源受阻撓均有嚴重的政治後果 ........
原帖由 華人 於 2010-3-1 07:55 PM 發表

唔係你地賭那國??
老實說句,就算美國唔郁伊朗.....以色列都遲早郁佢......不過,3個月內似乎早d.

應該說數月內就早d....
原帖由 華人 於 2010-3-1 08:00 PM 發表

應該說數月內就早d....

《耶路撒冷郵報》早日發表以〈炸伊朗打救奧巴馬〉的評論,認為美國此時摧毀伊朗核設施才能扭轉民主黨面臨中期選舉的劣勢進而增加奧巴馬連任的機會,在美國反導彈艦隻戰鬥群已在阿拉伯海完成布防的情形下,中東戰事真的如箭在弦!
不早哪
原帖由 二叔公 於 2010-3-1 07:59 PM 發表

二月初,美國參院通過第二七九九號法案,嚴懲對伊朗輸出石油的公司;這是頗為危險的訊號,在近代史上,進口能源受阻撓均有嚴重的政治後果 ........

如果阿富汗搞掂左.......咁就隨時都得啦......不過,我只怕以色列無耐性....派戰機炸伊朗d核設施.....
原帖由 華人 於 2010-3-1 08:03 PM 發表

如果阿富汗搞掂左.......咁就隨時都得啦......不過,我只怕以色列無耐性....派戰機炸伊朗d核設施.....

真打咖話~把握好機會可能有機翻身哦
原帖由 二叔公 於 2010-3-1 08:05 PM 發表

真打咖話~把握好機會可能有機翻身哦

老實說句.......伊朗的軍力在老美面前根本不值一哂......問題是老美可以抽掉到軍力出來就可以......
原帖由 華人 於 2010-3-1 08:08 PM 發表

老實說句.......伊朗的軍力在老美面前根本不值一哂......問題是老美可以抽掉到軍力出來就可以......

唔打老美可能難翻身
原帖由 二叔公 於 2010-3-1 08:02 PM 發表

《耶路撒冷郵報》早日發表以〈炸伊朗打救奧巴馬〉的評論,認為美國此時摧毀伊朗核設施才能扭轉民主黨面臨中期選舉的劣勢進而增加奧巴馬連任的機會,在美國反導彈艦隻戰鬥群已在阿拉伯海完成布防的情形下,中東 ...

咁就唔使老美出手.....其實以色列想郁伊朗好耐啦.....伊朗如有核武對以色列是生死存亡的威脅.....以色列人的強悍又怎會坐視?
原帖由 二叔公 於 2010-3-1 08:10 PM 發表

唔打老美可能難翻身

一早己有評論認為老美真的翻身無望......只有戰爭一途.
原帖由 華人 於 2010-3-1 08:14 PM 發表

一早己有評論認為老美真的翻身無望......只有戰爭一途.

哈~呢樣可能是真的
你咬野未
獄長呢