匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

5月21日下午2:28分,你在想起誰?

原帖由 CDO 於 2008-5-23 09:26 AM 發表
本月十六日,重慶市渝北區紅十字協會為賑災號召該區各醫院捐款捐物,得到大家積極響應。但當天中午該協會的全體人員在渝北最好的一酒店餐廳吃飯,共擺了六桌,每桌飯菜價值六千元,而且午餐和晚餐都在同一地方用 ...

原帖由 CDO 於 2008-5-23 09:32 AM 發表
前日油價升左6蚊回返4蚊,加起黎重係升左2蚊,偵格係130樓上黎,唔好亂黎

thanks to cdo

回復 #110 笑傲江湖 的帖子

回復 #113 笑傲江湖 的帖子

原帖由 笑傲江湖 於 2008-5-23 01:08 PM 發表

谢谢-----你这是上升分割.....
魔兄那是指.....回调.....

可能以大概730-1032数据来做计算的吧
原帖由 笑傲江湖 於 2008-5-23 01:08 PM 發表

谢谢-----你这是上升分割.....
魔兄那是指.....回调.....

< cdo兄:好似係1032 -845=187 回調0.618的大位,一碰即反彈! >

係喎! 原來係咁!

唔你畫圖,可以計出黎!

按字面理解,由A位上升至1032後出現回調下跌,跌到845這個0.618位置出現反彈。

A位置= 187/0.618 = 302。起步點係1032-302 = 730,即係2005年5月高位!
原帖由 桑海田 於 2008-5-23 01:20 PM 發表

可能以大概730-1032&#25968;据&#26469;做&#35745;算的吧

回復 #116 CDO 的帖子

< cdo兄:好似係1032 -845=187  回調0.618的大位,一碰即反彈! >

係喎! 原來係咁!

唔你畫圖,可以計出黎!

按字面理解,由A位上升至1032後出現回調下跌,跌到845這個0.618位置出現反彈。

A位置= 187/0.618 = 302。起步點係1032-302 = 730,即係2006年5月高位!
原帖由 CDO 於 2008-5-23 01:26 PM 發表

甘大反&#24212;,我只不&#36807;把&#25968;据倒推算回去,我自己也&#27809;&#30011;&#22270;.

回復 #101 CDO 的帖子

朋友,因貪污已成習慣,開始時都會有罪惡感.......慢慢同志們漸漸無感覺..好似吸毒咁,戒唔到