匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 金星

a stone from heaven?

原帖由 Tang 於 2008-8-6 09:45 PM 發表

有時估唔到.

咁就係  真估唔到升得咁急  而呢次又係插得咁快
原帖由 魯賓 於 2008-8-6 09:42 PM 發表

以呢部戲嘅設定  joker同batman都係同一類  只係各處極端互相制衡吧

唔係點有戲做?不過,編劇有水凖.有一幕Joker被batman逮着,在半天吊時的一番話,己道盡世間好人少,壞人多的現實.有時大片的編劇會借角色之口,將自已的創傷和憒怒渲洩.
原帖由 華人 於 2008-8-6 09:50 PM 發表

唔係點有戲做?不過,編劇有水凖.有一幕Joker被batman逮着,在半天吊時的一番話,己道盡世間好人少,壞人多的現實.有時大片的編劇會借角色之口,將自已的創傷和憒怒渲洩.

的確有水準 令batman更具現實感  故事更有深度及可富想像
頭像被屏蔽
原帖由 華人 於 2008-8-6 09:32 PM 發表

有去.不過住永利,在下覺得全馬交最正的酒店,令人有一種平和及和諧的感覺.早餐亦有水準.

的確好正  房租过千一晚嗎?
原帖由 史丹福長金 於 2008-8-6 10:05 PM 發表

兄台一年下來,
總結成績如何?
衰了幾多?

大扺今年就衰左果次甘甘的...
原帖由 魯賓 於 2008-8-6 10:07 PM 發表

的確好正  房租过千一晚嗎?

在下在旅行買套票,.一晚房間加早餐加來回船票2532元.海鮮價時時不同.接近4000元也有.
原帖由 華人 於 2008-8-6 10:12 PM 發表

在下在旅行買套票,.一晚房間加早餐加來回船票2532元.海鮮價時時不同.接近4000元也有.
原帖由 華人 於 2008-8-6 10:12 PM 發表

如有時間  咁嘅价钱去東南亞都得lu
原帖由 魯賓 於 2008-8-6 10:14 PM 發表

如有時間  咁嘅价钱去東南亞都得lu

哈!在下今年內無時間.出年啦.在下暫時的心願是郵輪遊南美.