匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 華人

黃金搞乜鬼????

原帖由 二叔公 於 2010-3-3 08:10 PM 發表

我咬佐兩啖

又無胃口?
講樣嘢你聽.....新年期間有親屬和朋友由美帝回港,其朋友曾到伊拉克作戰.....一日路邊炸彈爆炸....軍方對其家屬誤報陣亡......三日後又說其暈迷....可見戰塲上總是一片混亂....美軍有一樣好....曾受傷以後也不用上前線,除非你自己要求....佢現在軍中做文職....軍階升到上尉.
原帖由 二叔公 於 2010-3-3 08:14 PM 發表

好似識多d好d渦

啱....不過搞到自己儍就無謂啦.
原帖由 華人 於 2010-3-3 08:21 PM 發表

又無胃口?
講樣嘢你聽.....新年期間有親屬和朋友由美帝回港,其朋友曾到伊拉克作戰.....一日路邊炸彈爆炸....軍方對其家屬誤報陣亡......三日後又說其暈迷....可見戰塲上總是一片混亂....美軍有一 ...

嘩~好事~我印象中在美國如果服過兵役~國家是很禮遇的
原帖由 華人 於 2010-3-3 08:23 PM 發表

啱....不過搞到自己儍就無謂啦.

金融市場太多野不懂
乜都在摸索中
原帖由 二叔公 於 2010-3-3 08:28 PM 發表

嘩~好事~我印象中在美國如果服過兵役~國家是很禮遇的

係......有好多福利.
原帖由 華人 於 2010-3-3 08:31 PM 發表

係......有好多福利.

我知道咖例如領酒牌
原帖由 二叔公 於 2010-3-3 08:29 PM 發表

金融市場太多野不懂
乜都在摸索中

盡量學.....不要太免強.....以有涯隨無涯是不可能的.
原帖由 華人 於 2010-3-3 08:33 PM 發表

盡量學.....不要太免強.....以有涯隨無涯是不可能的.

呵~如我這等懶鬼~梗系乜都系慢慢來咖哪
原帖由 二叔公 於 2010-3-3 08:32 PM 發表

我知道咖例如領酒牌

哈.......退役軍人....國家無論如何也要對其有一點照顧和敬意.
又說一件事你聽......在伊拉克作戰初段.....有數十美軍歩兵.....面對一個革命衛隊裝甲營....正常情況凶多吉少...但步兵馬上急call空中支援....附近F18大黃蜂立刻趕到......扔下新式反坦克子母彈(幾十個小炸彈可以自動追踪目標,可以說百發百中)....打頭陣的裝甲部隊立刻全被消減....後面的革命衛隊看見前面的同袍死得這麼慘,立即投降.
原帖由 二叔公 於 2010-3-3 08:36 PM 發表

呵~如我這等懶鬼~梗系乜都系慢慢來咖哪

哈.....有你的.