匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

5月21日下午2:28分,你在想起誰?

原帖由 笑傲江湖 於 2008-5-23 12:29 PM 發表
魔兄你好 ----你的0618的位置从哪里开始 我找了一个上午 都没有找出来...谢谢指点一下.

笑兄:回你一圖,本人以730作上升起步,1,032止,有錯指正
原帖由 CDO 於 2008-5-23 01:30 PM 發表
< cdo兄:好似係1032 -845=187  回調0.618的大位,一碰即反彈! >

係喎! 原來係咁!

唔你畫圖,可以計出黎!

按字面理解,由A位上升至1032後出現回調下跌,跌到845這個0.618位置出現反彈。

A位置= 18 ...

CDO兄:不愧為高人,寧舍不同

回復 #121 金魔 的帖子

&#35874;&#35874;魔兄----茅舍&#39039;&#24320;----不&#36807;有&#28857;复&#26434;(金魔理&#35770;----&#26469;&#24635;&#32467受用了------感&#35874;中 也感&#35874; CDO  兄

回復 #121 金魔 的帖子

魔老大好﹗謝謝好圖
原帖由 金小文 於 2008-5-23 01:56 PM 發表
魔老大好﹗謝謝好圖

文兄:甭客氣!共同交流,互&#25658;互勉
原帖由 笑傲江湖 於 2008-5-23 01:55 PM 發表
&#35874;&#35874;魔兄----茅舍&#39039;&#24320;----不&#36807;有&#28857;复&#26434;(金魔理&#35770;----&#26469;&#24635;&#32467;受用了------感&#35874;中 也感&#35874; CDO  兄

笑兄:希望概念是對的,沒幫倒忙
原帖由 金小文 於 2008-5-23 01:37 PM 發表
朋友,因貪污已成習慣,開始時都會有罪惡感.......慢慢同志們漸漸無感覺..好似吸毒咁,戒唔到

我以前睇過劉德華先生一出電影叫<雷洛傳>,佢裡面有一句對白係咁 :

A : 你收一蚊同收一萬都係貪污
華: 如果我要收,我就要收夠一億!

回復 #122 金魔 的帖子

同&#26545;食飯各自修行, 好好學習天天向上!

回復 #127 CDO 的帖子

你叻個阿扁哥哥,若果告唔入都係代7000萬,不過同志們喜愛一條龍服務,大小通吃。

剛剛電台話中紀委立刻派人落川查明事件,今次唔知又有幾多個﹖
原帖由 金小文 於 2008-5-23 02:24 PM 發表
叻個阿扁哥哥,若果告唔入都係代7000萬,不過同志們喜愛一條龍服務,大小通吃。

剛剛電台話中紀委立刻派人落川查明事件,今次唔知又有幾多個﹖

我只係引述電影對白!

我唔貪,今日生活指數來計,3000萬人民幣我夠過下半世架啦!