匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 華人

黃金搞乜鬼????

原帖由 二叔公 於 2010-2-2 09:27 PM 發表
今日風水師敗訴~大快人心

哈..佢大劑咯
原帖由 魯賓 於 2010-2-2 09:28 PM 發表

有心情咪揼下佢囉

當然.....娛樂事業嘛.....
原帖由 華人 於 2010-2-2 09:28 PM 發表

可以再上訴架.....勝敗未分....

唔系甘講容乜易立即被控偽造文件拉人封艇呀
原帖由 魯賓 於 2010-2-2 09:29 PM 發表

哈..佢大劑咯

判案書撮要第2段說出哨牙聰死罪 : The court further finds that the 2002 Will was not a device used by Nina to solicit assistance from the Central Government in her probate litigation with her father-in-law. 但哨牙聰却說甜甜用此2002Will跟中央作交換
鬧中央政府肯定死罪!
原帖由 二叔公 於 2010-2-2 09:31 PM 發表

唔系甘講容乜易立即被控偽造文件拉人封艇呀

咁都唔係咁易告佢偽造文件架....風水遣囑也可能那位女仕的真跡....有無法律效力是另一回事.
原帖由 二叔公 於 2010-2-2 09:28 PM 發表

話我關節個位有積水

原因?
原帖由 華人 於 2010-2-2 09:30 PM 發表

當然.....娛樂事業嘛.....

yeah!
原帖由 華人 於 2010-2-2 09:35 PM 發表

咁都唔係咁易告佢偽造文件架....風水遣囑也可能那位女仕的真跡....有無法律效力是另一回事.

甘呢單案就一定會一直打到CFA 了~單案一開始律政司介入就已經知成個政府踩隻腳入泥風水佬冇運行哪~況且筆基金有唔少用起內地~老共d錢距都想攞~食得大頭菜多呢
原帖由 魯賓 於 2010-2-2 09:37 PM 發表

原因?

好復雜~好多英文
原帖由 二叔公 於 2010-2-2 09:40 PM 發表

甘呢單案就一定會一直打到CFA 了~單案一開始律政司介入就已經知成個政府踩隻腳入泥風水佬冇運行哪~況且筆基金有唔少用起內地~老共d錢距都想攞~食得大頭菜多呢

哈......我唔知咁多......以普通法的角度,官司的確有得打....