匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

九月攻防戰

原帖由 二叔公 於 2009-9-6 11:52 PM 發表

我記得我學炒野果時~冇日冇夜甘去昧書~真系讀書都未見我甘勤力呀

人生有唔同過程.....去到某一階段自然會有某一階段的演釋.
原帖由 華人 於 2009-9-6 11:55 PM 發表

人生有唔同過程.....去到某一階段自然會有某一階段的演釋.

我記得媽子話~正經野唔見你學~呢d你就訓身
原帖由 二叔公 於 2009-9-6 11:57 PM 發表

我記得媽子話~正經野唔見你學~呢d你就訓身

老實說句.....我小時也很反叛....但反叛的人也有好處,就是有一種天生的獨立思考能力,問題是甚樣引導他們入正途.
原帖由 華人 於 2009-9-7 12:00 AM 發表

老實說句.....我小時也很反叛....但反叛的人也有好處,就是有一種天生的獨立思考能力,問題是甚樣引導他們入正途.

突然間我唸起我媽子~d舊式老人家思維好不同咖~媽子以前經常話我地~仲唔結婚呀?我地問距結婚有咩甘好咋~你估距老人家點答我呀
原帖由 二叔公 於 2009-9-7 12:02 AM 發表

突然間我唸起我媽子~d舊式老人家思維好不同咖~媽子以前經常話我地~仲唔結婚呀?我地問距結婚有咩甘好咋~你估距老人家點答我呀

哈......點估o者,答案好多架.
原帖由 華人 於 2009-9-7 12:04 AM 發表

哈......點估o者,答案好多架.

二喪你餐餐都系甘答咖~我懷疑你比老細仲木櫝呀
媽子話~唔結婚老佐連個講說話咖人都冇~問你死未
結果我話~媽子!網上好多無聊友咖~你同我定哪~到時無紙化曬哪~個個有野都在網上講~你精力好由朝講到晚都冇人話你系鵝牌呀
嘩~媽子激到翻白眼
原帖由 二叔公 於 2009-9-7 12:08 AM 發表

二喪你餐餐都系甘答咖~我懷疑你比老細仲木櫝呀
媽子話~唔結婚老佐連個講說話咖人都冇~問你死未
結果我話~媽子!網上好多無聊友咖~你同我定哪~到時無紙化曬哪~個個有野都在網上講~你精力好由朝講到晚 ...

哈.......點估,你真係啊.我估唔到你媽子咁講喎.....更加估唔到你咁答.
原帖由 華人 於 2009-9-7 12:12 AM 發表

哈.......點估,你真係啊.我估唔到你媽子咁講喎.....更加估唔到你咁答.

因為媽子系鵝牌~所以有此說話~亞哥以前都系甘話咖"老豆!救命呀!又鵝哪"
原帖由 二叔公 於 2009-9-7 12:14 AM 發表

因為媽子系鵝牌~所以有此說話~亞哥以前都系甘話咖"老豆!救命呀!又鵝哪"

哈.....上一代d媽子係咁架.....我媽子又係咁,不過我小時啋佢都儍o者......
原帖由 華人 於 2009-9-7 12:17 AM 發表

哈.....上一代d媽子係咁架.....我媽子又係咁,不過我小時啋佢都儍o者......

我同亞哥都系呀~一聽到鵝即刻走佬~半夜先番黎