匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 江湖郎中

關鍵時刻

[quote]原帖由 二叔公 於 2008-10-5 10:42 發表

射死
原帖由 無為自在 於 2008-10-5 10:55 AM 發表

人生條路岩開始行就想死??  個天唔比你死,你都要生存落去! 係呢? 發覺d輻射0既後遺症令身體毛病出晒尼啦....

好多毛病~例如手震~面部麻痹...........................................
[quote]原帖由 二叔公 於 2008-10-5 10:44 發表

基督教都指大去息
原帖由 無為自在 於 2008-10-5 11:06 AM 發表

個天安排你80歲命,你唔乖乖地生活落去都唔達架啦!!哈哈!因為死左再輪迴;一樣係要做人挨世界!除非修成正果去佛國極樂世界,唔洗再輪迴做人。

今世实在是挨得太辛苦喇~如果可以分期~我不介意下世先挨
原帖由 二叔公 於 2008-10-5 11:01 發表

好多毛病~例如手震~面部麻痹...........................................

哎呀!! 同我前一年對住部電腦盯盤0既症狀一樣阿! 我仲睡不著食唔落...心跳、氣喘添!!哈哈!反而出去搵其他d耶做下好左d啦!
原帖由 無為自在 於 2008-10-5 11:14 AM 發表

哎呀!! 同我前一年對住部電腦盯盤0既症狀一樣阿! 我仲睡不著食唔落...心跳、氣喘添!!哈哈!反而出去搵其他d耶做下好左d啦!

在下时时觉得虚饱~心悸~气短~
[quote]原帖由 二叔公 於 2008-10-5 11:14 發表

今世
原帖由 無為自在 於 2008-10-5 11:20 AM 發表

哈哈!! 你估你係上帝話想點就點阿?係個天話要你點就點架嘛!!! 尼世最緊要係活在當下!做好現在需要做的事...計劃好一天有工作,有搵錢時間,有做運動時間,有心靈靈修令自己放鬆0既時間先達架。

出身欠佳~什么都得靠自己:读大学/箍牙/办护照/买房子……均靠自己两只手:夜半月塘照瘦影.卿需怜我我怜卿
[quote]原帖由 二叔公 於 2008-10-5 11:16 發表

在下
原帖由 無為自在 於 2008-10-5 11:25 AM 發表

需要出去風景區靚0既地方去行下吸收下新鮮空氣!遊山玩水一下對心身會有一個調節復原作用架!

我又不会比现时更加年轻好看能干~再活百年也无意思