匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

黄金新世紀 !

原帖由 二叔公 於 2009-12-14 09:51 PM 發表

富婆你包我哪

...........又食住上.
原帖由 升呢 於 2009-12-14 09:48 PM 發表

1. F  – 無瑕疵   
2. IF  – 內部無瑕疵   
3. VVS1 、VVS2 - 極輕微瑕疵   
4. VS1、VS2 -  輕微瑕疵   
5. SI1、SIZ – 微瑕疵  
6. I1、I2、I3 - 有瑕疵

珠寶製造業商會成功利用激光雕刻技術,研製「珠寶身分證」,將資料刻在珠寶上,防止假貨。
本港現時已有3間珠寶公司,試用「珠寶身分證」的技術,將珠寶的產地、重量及種類,以激光技術刻在珠寶上。由於「珠寶身分證」十分細小,肉眼不能看到。X福集團負責人表示,引入有關技術,可減少客戶與公司的爭拗。

硬要將D冇瑕疵變成有瑕疵, 將D有瑕疵地方打個 ID 落去變無瑕疵羅出去賣, 再呃D亞婆亞嬸, D生意佬幾無良!
原帖由 華人 於 2009-12-14 09:39 PM 發表

你上次想介紹比我...... 我太有性格嚇走左佢那個啊......
she is a beggar now  
原帖由 JL1 於 2009-12-14 09:49 PM 發表
last month honey but a  car bmw 535 gt to me but i'm not a driver

HONEY 又做錯事?
原帖由 升呢 於 2009-12-14 09:36 PM 發表

but men like 150k

150K夠你倒一個禮拜水嘛
今晚好叠友禾
原帖由 二叔公 於 2009-12-14 09:51 PM 發表

富婆你包我哪
i just give you a plastic bag only
原帖由 JL1 於 2009-12-14 09:54 PM 發表
   she is a beggar now  

.......
原帖由 升呢 於 2009-12-14 09:55 PM 發表

HONEY 又做錯事?
no la   he is never wrong ah
原帖由 魯賓 於 2009-12-14 09:56 PM 發表
今晚好叠友禾

.gif" smilieid="158" border="0" alt="" /> 牛郎......