匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 草泥馬

燈神 --- 升不了就沽

係呀∼你又識呢D野架
原帖由 華人 於 2010-3-25 10:04 PM 發表

車...........沽左或渣左就看天意啦......短炒運氣成份好重.....

其實唔貪心小小都好易食!
原帖由 kk6166 於 2010-3-25 10:07 PM 發表

其實唔貪心小小都好易食!

呵.......我有時都幾貪.....忍痛指數又高.....唔知好定唔好?
原帖由 華人 於 2010-3-25 10:07 PM 發表

有息唔派當然可恨.....派得多也不是好事.....只益大股東....老散無乜好處(長遠來說).......

工行公布截至去年底止全年業績,錄得純利1286.5億元人民幣,按年升16.1%,派末期息17分。

呢d咪有息唔派
原帖由 小帥魚 於 2010-3-25 10:05 PM 發表

一姐係唔係HERO∼?
no la l'm female
原帖由 草泥馬 於 2010-3-25 10:17 PM 發表

工行公布截至去年底止全年業績,錄得純利1286.5億元人民幣,按年升16.1%,派末期息17分。

呢d咪有息唔派

國企股從來如此.......買這些要有一種心理凖備.........賺價不賺息.....你會開心一點......另一方面........壟斷企業....其CEO憑甚麼可以取高薪......情況有如香港特首,人工高過美帝總統......難道他的舉手投足可以影響國際局勢.........我太感動.....香港宇宙無敵........
原帖由 華人 於 2010-3-25 10:11 PM 發表

呵.......我有時都幾貪.....忍痛指數又高.....唔知好定唔好?

你食大茶飯,又何需忍痛?我地d保證金少先要見步行步,可悲!
恆指上周初曾下破10天線,但有驚無險。不過,10天線現時以每天50點子的速度上升,很快會升近100天線。如果屆時仍無法突破100天線,就要慎防10天線宣告失守而展開調整,可能回試20580至20780區域,並補回3月8日尚未完全補回的上升裂口。 對於可能行將出現的調整,無論是美股或港股,個人認為都只是一次溫和調整,所以不建議貿然造淡。上次未有在19600入市買貨者,如未來大市回試20580至20780區域,將是另一次上車機會。 BY 黃師父2010-03-22
原帖由 kk6166 於 2010-3-25 10:27 PM 發表

你食大茶飯,又何需忍痛?我地d保證金少先要見步行步,可悲!

兄台.........我今晚有兩手是保證金的......蒼海一聲笑,我JJ兩邊搖......震過貓王.....
原帖由 華人 於 2010-3-25 10:25 PM 發表

國企股從來如此.......買這些要有一種心理凖備.........賺價不賺息.....你會開心一點......另一方面........壟斷企業....其CEO憑甚麼可以取高薪......情況有如香港特首,人工高過美帝總統......難道他的 ...