匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 知多D

知多D攻破1266之攻略

知兄...1279.1沽了金....可下看多少????
126X
thx^^
921攻略
今晚美國開會議息,為保持可觀的利潤,有好單仍然是鎖倉,
金捱得咁耐都未見回套,是強的表現,
我講過銀會到21,我想20.92都算接近!
我覺得銀可能先回套,而金今日可能亦受拖累!
所以強烈建議銷倉!
知兄现价可沽吗?
知兄中秋佳节好,今天怎么做单?
今日會到1300嗎?....我尋日1972渣左....等1300定現價平好?謝....中秋快樂.....
今日會到1300嗎?....我尋日1972渣左....等1300定現價平好?謝....中秋快樂.....
slipknot2010 發表於 2010-9-22 02:15 PM

922攻略

現價1290,我曾經講過本週有望1300,相信又行前一大步!講真我會看1303,不過,1290以上大家可先行止賺1256以下的沽單!話曬都是歷史高位!若有鎖單,應可望1295才止賺。

這是我對現市的看法依舊:
我看銀到21.00左右,最後都到了!照看銀有機會再上21.30!不過21.1-21.3是可看沽的!金今次超買中又升是因為美元跌,但我預計美元是落到79.2水平,但不會爆落,小心美元有機反彈。

所以預計黃金今日波幅:1287-1308
短線倉- 看好至1303 (但1287買好,1283止蝕)
中線倉- 1295以上沽至1277(所有的沽單有心理準備要捱價)

如果罪剛剛1288買了,可1294平倉先亦可,1289再買亦可!
各位...中秋節快樂呀.............