匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: linzhish

井喷还是雪崩

原帖由 金星 於 2008-3-3 11:18 PM 發表

新加坡返來後我都唔系咁快樂

大佬,好消息,hsbc在美國ADR升3.76元,報123.05.
回復

原帖由 華人 於 2008-3-3 10:11 PM 發表

咁真係服務業. Touch兄,今日有無數收?在下無做野.

Sorry,无睇到(又系顾住第处吹水)!
无数收啊, 上周末无听Big Bro.话,手痕痕沽咗货, 今朝拿拿临入番D银hedge.
阁下掂啦,只金如试穿@987/992, @1000在望(不过可能到时会有唔少会吐靠估)
回復

原帖由 Touch 於 2008-3-4 12:51 AM 發表

Sorry阿,无睇到(又系顾住第处吹水)!
无数收啊, 上周末无听Big Bro.话,手痕痕沽咗货, 今朝拿拿临入番D银hedge先.
ƀ ...

隻銀掂啦.恭喜. 不要為在下擔心,剩下的貨尾,全是賺回來的,原則是唔使本,就算見1000即時跌至1元,也不用輸.
回復

原帖由 金星 於 2008-3-3 10:34 PM 發表

大家今日咁嚴肅我都來吹兩句,

未來廿年珠三角大都市不斷融合, 資產總值及競爭將會成為地球上最強地區,最理想系以都市劃分半制成品或原料供應區,

到時形成的"三小時生活區 " 己是一門大生意, 不能想 ...

"香港居住, 深圳食飯, 東莞飲酒, 順德食宵夜.中山訓覺.但起身系惠州. 再經珠海回家........"

哗, big bro.个脑转数咁快,容咩易上埋太空旅游...火星冲电...月球搞嘢...不用回家...!!!
回復

原帖由 華人 於 2008-3-4 12:57 AM 發表

隻銀掂啦.恭喜. 不要為在下擔心,剩下的貨尾,全是賺回來的,原則是唔使本,就算見1000即時跌至1元,也不用輸.

心理上经已赢咗
回復

原帖由 KBG 於 2008-3-3 11:38 PM 發表

真的吗?...
金星师父话今年新高...

几时郁手啊??????
回復

原帖由 Touch 於 2008-3-4 12:58 AM 發表

"香港居住, 深圳食飯, 東莞飲酒, 順德食宵夜.中山訓覺.但起身系惠州. 再經珠海回家........"

哗, big bro.个脑转数咁快,容咩易上埋太空旅游...火星冲电...月 ...

足本抄曼哈頓, 只系香港之前不願放關....
回復

原帖由 金星 於 2008-3-4 01:06 AM 發表

大佬,完全放關,香港好大餐喎,醫療,教育和其他福利點計先?要有完整計劃才可實行.
回復

原帖由 金星 於 2008-3-4 01:06 AM 發表

太深奥...唔明白...即系???

相信只系技术问题...可能加D安全因素...!
回復

原帖由 華人 於 2008-3-4 01:10 AM 發表

大佬,完全放關,香港好大餐喎,醫療,教育和其他福利點計先?要有完整計劃才可實行.

完全放關較難因為要維護既得益者利益,
回復