匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 杏仁餅

小餅愚見 -- 金已進入上落市階段

原帖由 Tang 於 2007-11-22 11:47 PM 發表

上次一定很傷了,我記得那天是裂口低開成千點呀!轉了做沽輪,近日一定己有斬獲,.

冇重槌唔太傷  如反轉做就發囉
原帖由 Tang 於 2007-11-22 11:48 PM 發表

我暫時未抽做個一隻股呀,因為我每次只抽一手....
明天會先申請中鐵,下次會申請東岳..

小餅每次也只是抽1手。

中航運又係無肉食,慘!

新股專輯:中航運每手帳面賺265
18:2420071122
專訊】
明日上市中航運(0368),據暗盤交易市場顯示,股價於收市時報8.71元,較招股價8.18元,升0.53元,升幅為6.47%,成交股數約291萬股,成交金額約2,555萬元。成功認購一手500股的散戶,不計手續費,帳面獲利265元。
原帖由 魯賓 於 2007-11-22 11:55 PM 發表

冇重槌唔太傷  如反轉做就發囉

但上次你說借錢渣200張期指嘛!近日連kbg兄都問你是否已賣身...
原帖由 杏仁餅 於 2007-11-23 12:00 AM 發表

小餅每次也只是抽1手。

中航運又係無肉食,慘!

新股專輯:中航運每手帳面賺265元
【18:24】2007年11月22日
【專訊】
明日上市中航運(0368),據輝立的暗盤交易市場顯示,股價於收市時報 ...

最近港股下調,許多散戶都損失,抽中新股命好就賺少少,命吾好隨時潛水..
不過我都要試試。小餅的命真不錯,成日都抽中,有時還有好野,連洛目,阿里巴巴都有份,認真讓我羡慕,
其實我至今從沒抽中過一次,都唔知點解咁黑。千祈唔好比我抽中就潛水呀!
原帖由 Tang 於 2007-11-23 12:01 AM 發表

但上次你說借錢渣200張期指嘛!近日連kbg兄都問你是否已賣身...

唔洗一嘢出哂架嘛  咁大lot梗係分段做啦  列口咁跌第二注都未做都收手啦
原帖由 Tang 於 2007-11-22 11:48 PM 發表

我暫時未抽做個一隻股呀,因為我每次只抽一手....
明天會先申請中鐵,下次會申請東岳..

其實,抽唔中都無所謂,
因為都唔用輸錢,
只不過浪費小小時間
及少量利息。
原帖由 魯賓 於 2007-11-23 12:07 AM 發表

唔洗一嘢出哂架嘛  咁大lot梗係分段做啦  列口咁跌第二注都未做都收手啦

呵呵!好彩.
原帖由 杏仁餅 於 2007-11-23 12:11 AM 發表

其實,抽唔中都無所謂,
因為都唔用輸錢,
只不過浪費小小時間
及少量利息。

但係唔可以學你梗賺錢唄!
原帖由 Tang 於 2007-11-23 12:17 AM 發表

呵呵!好彩.

命不該絕   不過我通常會好小心落注嘅
原帖由 魯賓 於 2007-11-23 12:21 AM 發表

命不該絕   不過我通常會好小心落注嘅

其實你個相真係福相呢呀!如果你做演員扮演釋迦牟尼佛唔洗點化裝,你雙耳已夠殺食,我猜你做投機業務應該是賺多虧少的。
好啦!我都去睡了,改天我們再聊!