匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

操盤手 (confirm signal)

Thanks CDO!
本星期不提供圖表及新聞資訊。

下午會看美匯盤況圖表再作補充,始終美元在80下方未完全斷氣,也不會完全斷氣,全世界只有美國人想美元下跌,美元下跌美國佬才是最大得益者。

出外了,下午有時間再發。

p.s. 因我唔知今天有沒有705這個價格比你地沽,現在703.40,有時間喜歡等高d可以等705才小沽玩玩,因昨晚小沽(短聚)的也可能賺5-6元離場,不防等回昨日自己情人價(沽價)出現才再續未了情。

拜拜!
5678 該用戶已被刪除
原帖由 5678 於 2007-9-11 12:46 發表
谢谢好贴

AKQJ.......
原帖由 CDO 於 2007-9-11 12:22 PM 發表
本星期不提供圖表及新聞資訊。

下午會看美匯盤況圖表再作補充,始終美元在80下方未完全斷氣,也不會完全斷氣,全世界只有美國人想美元下跌,美元下跌美國佬才是最大得益者。

出外了,下午有時間再發。

...

沽咗啦,等阁下回来比tip, thanks really!!
原帖由 Touch 於 2007-9-11 02:10 PM 發表

沽咗啦,等阁下回来比tip, thanks really!!

都話左賺錢先至 thanks 囉,現在703.6,最高有704.1,你應該輸緊錢,輸左唔好鬧已經好開心!

識得入市都要識得定止蝕,唔好跟前唔跟後,昨日都是歐洲早段高沖,看多兩個小時 (5:00pm)再更新。

有客來了,不多聊!
原帖由 CDO 於 2007-9-11 03:21 PM 發表

都話左賺錢先至 thanks 囉,現在703.6,最高有704.1,你應該輸緊錢,輸左唔好鬧已經好開心!

識得入市都要識得定止蝕,唔好跟前唔跟後,昨日都是歐洲早段高沖,看多兩個小時 (5:00pm)再更新。 ...

边个位可加沽啊,唔该!
Thanks CDO !
原帖由 Touch 於 2007-9-11 03:55 PM 發表

边个位可加沽啊,唔该!

都話賺錢先講唔該啦,現價705,同今朝比升左2元。

匯市沒大動作,只有貴金屬有些上升,包括白金,銀,銅等....

買賣有一個守則,溝上不溝落,方向正確如跌市只追跌,如沽左彈升只定好止蝕,不溝,記住!

705呢個價係比d再續未了情既人沽出的價,他們可以用3元或3.5元止蝕,如你沽左就算,放好止蝕盤,最多輸5元,一溝通常出事,唔係我作風,反而如果今晚開始下跌,跌破698/699 後反彈才加沽是正確操盤手技巧。沒有一個操盤手可以百發百中,但每次虧錢都控制在指定範圍內是我們的風險守則。

美元80見阻力,今日中國公佈八月份貿易順差再度增加249.7億美元,而美國今晚都有貿易逆差公佈,記住係7月份數據,睇下美元可唔可以借數據一試突破回80上方。技術分析故之然重要,但圖表往往由基本因素改變而形成升跌,做好止損就吹下水算了,唔好太緊張!
原帖由 CDO 於 2007-9-11 17:13 發表

都話賺錢先講唔該啦,現價705,同今朝比升左2元。

匯市沒大動作,只有貴金屬有些上升,包括白金,銀,銅等....

買賣有一個守則,溝上不溝落,方向正確如跌市只追跌,如沽左彈升只定好止蝕,不溝,記住 ...

謝謝CDO!已緊記這守則。