匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

丁亥年十月初十 丁已土破日

不错。07:00买,中午平

回復 #11 goldyt 的帖子

周一7点可买卖吗。。。。。
原帖由 Tang 於 2007-11-19 04:12 PM 發表

你好厲害呀!炒金用到術數。

睇東方,冇窮人!

丁亥年十月初十 丁巳土破日,破日呀,位都破麻!

頭肩頂已成,今日應人人懂看吧!

頸線可用兩組,上星期的一組頸線在795,上星期五和今天反彈當後抽。

右肩回吐約775左右,今日算完成,如回吐頭部就回落730左右。

另一組頸線用783,回右肩的話約766左右,今天先不說頭部,唔係比左太多人太多幻想。

如有人在775小渣,先看780-783,過到今晚最多都是看789要平倉。止蝕用買入價減三兩蚊都夠。

圖表差,短期做多變下風,逆市操作一定要掛好止蝕,人勢比人加,留意日圓走勢!
原帖由 goldyt 於 2007-11-19 07:52 PM 發表
不错。07:00买,中午平

今天已停用! 要再觀察,冇寫包單!
原帖由 CDO 於 2007-11-20 12:45 AM 發表

睇東方,冇窮人!

頸線可用兩組,上星期的一組頸線在795,上星期五和今天反彈當後抽。

右肩回吐約775左右,今日算 ...

u mean CDO,冇窮人!...................
thx yr comment........ to see 785 for one night stand
原帖由 CDO 於 2007-11-20 12:45 AM 發表

睇東方,冇窮人!

Thanks, and cool.

睇東方,冇窮人!

謝謝!

睇東方,冇窮人!

many thanks again!

睇東方,冇窮人!

右肩回吐約775左右,今日算完成,如回吐頭部就回落730左右。

另一組頸線用783,回右肩的話約766左右,今天先不說頭部,唔係比左太多人太多幻想。

如有人在775小渣,先看780-783,過到今晚最多都是看789要平倉。止蝕用買入價減三兩蚊都夠。已破壞,暫不可說!

圖表差,短期做多變下風,逆市操作一定要掛好止蝕,人勢比人加,留意日圓走勢!

p.s. 歐元,瑞郎今天突破紀錄高位,hold 到兩日當真,hold 唔到有機會假突破,關注美匯75 (74.97)把關!

金價80x冇阻力,突破797會直上81x,hold到收市為準。

環球股票與商品市場近來一體化,影響資金流,日圓為資金供應者,油元去向將成為日後焦點,買賣開始轉攻下午2:00到6:00時盤況變動。

美國房地產問題已近尾聲,年底美國零售銷售數字,出入口及外資流入等等... 就業數據和通膨是必看,不用解釋!

QUOTE:
原帖由 fatcat 於 2007-11-16 12:34 AM 發表

u r really smart trader............
but it is really hard to know where is the bottom....... any suggestion?

你地位位叫沽貨通常都見底!

昨晚太多人叫空,更加要警惕,最好指標!