匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

小注掛806買進黃金

回復 #10 Amigo 的帖子

還有我估計明年金子的波幅會很大,有可能上下波幅會超過320美元....
原帖由 Amigo 於 2007-12-11 12:18 AM 發表

我只是覺得今年年尾會再次下跌,估計會在歐元、日元,英磅和瑞郎的匯價可以再次上行......

至於金子,我都從大回調時買貨,都有微利........

而金子在今年年結前會在高位收市,不排除會在840之上!

睇來金子真的 : 金子將會出現大型上落市!!
原帖由 CDO 於 2007-12-11 00:25 發表

而金子在今年年結前會在高位收市,不排除會在840之上!

睇來金子真的 : 金子將會出現大型上落市!!  

渣沽都有得食!
原帖由 Amigo 於 2007-12-11 12:24 AM 發表
還有我估計明年金子的波幅會很大,有可能上下波幅會超過320美元....

隨了豬肉在上星期創歷史高位外,唔怪得尋日睇亞SA真人SHOW亞SA都走去學飬豬外,昨日生油(煮食用)價格亦創出歷史高位。

我聽D老人家講,以前用數千萬元先可以買到一個麵包....究竟歷史高位邊個定架?
原帖由 CDO 於 2007-12-11 00:33 發表

隨了豬肉在上星期創歷史高位外,唔怪得尋日睇亞SA真人SHOW亞SA都走去學飬豬外,昨日生油(煮食用)價格亦創出歷史高位。

我聽D老人家講,以前用數千萬元先可以買到一個麵包....究竟歷史高位邊個定架?

以前的意大利里拉

回復 #15 Amigo 的帖子

頭像被屏蔽
原帖由 Amigo 於 2007-12-11 12:36 AM 發表

以前的意大利里拉

梗係唔係啦,1945年日軍戰敗後,國共內戰,國民政府大量發鈔,當時真的是幾千萬甚至上億元才能買一個麵包架。
原帖由 CDO 於 2007-12-11 00:41 發表

梗係唔係啦,1945年日軍戰敗後,國共內戰,國民政府大量發鈔,當時真的是幾千萬甚至上億元才能買一個麵包架。

真的生活迫人.............
原帖由 Amigo 於 2007-12-11 12:43 AM 發表

真的生活迫人.............

因為麵包要去法租界買,係中國人既地方係買大包或者义燒包