匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: Tang

黃金在收窄三角區內運行

原帖由 金美美 於 2008-6-10 01:22 PM 發表

謝謝鄧老師!!  您是空頭專家。

美美,我最近多空都有做呀!只是做空多於做多,所以是輸錢專家才對呀!
頭像被屏蔽
原帖由 金美美 於 2008-6-10 01:28 PM 發表

我覺得還是順勢做單比較好!! 您昨天沒有做沽單?

周五晚896.2沽早了,昨早901.6鎖了沽單,限價910平扎單開鎖做不到,札單在回落903.3才平倉,沽單平手就出了,所以沒賺到呀!
原帖由 Tang 於 2008-6-10 01:20 PM 發表

美人,其實收窄三角己出現多時,周五尾市至昨天指標支持金價反彈,我在910落了限價沽單,計劃913止蝕,可惜昨天高位才到909做唔到呀!55555.
今天所有指漂徧弱,雖然前輩們建議低扎但破883真要止蝕.反為 ...

really thanks , how about you ar
原帖由 JKL 於 2008-6-10 01:39 PM 發表

really thanks , how about you ar

剛890.1沽,止蝕895之上.
頭像被屏蔽

回復 #1 Tang 的帖子

鄧兄好, 好久沒傾了.......好同意你睇法.....三角之外還有頭肩頂呢.......所以後市都好精彩呀!
原帖由 BC1410 於 2008-6-10 02:02 PM 發表
鄧兄好, 好久沒傾了.......好同意你睇法.....三角之外還有頭肩頂呢.......所以後市都好精彩呀!

你好呀!最近我較少吹水呀!後市一定精彩,只是不知會開什麼呢?
原帖由 感悟人生 於 2008-6-10 01:43 PM 發表

抱歉上次誤你沒賺到大錢。我本意是希望你第二天才入市,可是翌早已狂升了.....