匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 金星

Eurusd true value ?

原帖由 金星 於 2009-3-5 10:31 PM 發表

三十年河東三十年河西,美元地位不保己成既定格局,

美元保唔保到我就唔知.如是真的,港元都大檸樂.不過歐洲似乎差過美國.
原帖由 華人 於 2009-3-5 10:35 PM 發表

美元保唔保到我就唔知.如是真的,港元都大檸樂.不過歐洲似乎差過美國.

同一看法...美元不会太差..
原帖由 linzhish2008 於 2009-3-5 10:42 PM 發表

同一看法...美元不会太差..

司令,以前美元取代英鎊,英國自知國力不如人,自願將世界領導權交與美國,加上其他先進國家認同,才形成美元的地位,如當時英鎊突然不保,局面又會如何?
原帖由 華人 於 2009-3-5 10:35 PM 發表

太過長遠了,美元弱勢對美國太有利了,一班美國佬骨子裡都想美元貶值,...
原帖由 華人 於 2009-3-5 10:59 PM 發表

司令,以前美元取代英鎊,英國自知國力不如人,自願將世界領導權交與美國,加上其他先進國家認同,才形成美元的地位,如當時英鎊突然不保,局面又會如何?

有序贬值,吓吓老百姓...

一切都在掌控之中,一切都是算计好的..
原帖由 金星 於 2009-3-5 11:04 PM 發表

太過長遠了,美元弱勢對美國太有利了,一班美國佬骨子裡都想美元貶值,...

長遠我相信美元會貶值,短期就未必.
原帖由 華人 於 2009-3-5 11:06 PM 發表

長遠我相信美元會貶值,短期就未必.

美元反彈己接近尾聲,或歐羅己接近今年底部...

金星講既。
原帖由 金星 於 2009-3-5 11:37 PM 發表

金星講既。

是但啦.我都唔炒外匯,只想去旅行時d錢見使d.
原帖由 金星 於 2009-3-5 11:37 PM 發表

金星講既。

哇,次次讲左都死火...不过你幸运的是,挨一段时间就可以翻身!
原帖由 linzhish2008 於 2009-3-5 11:06 PM 發表

有序贬值,吓吓老百姓...

一切都在掌控之中,一切都是算计好的..

A股见底?...