匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

花4萬億元換回來的報告

原帖由 CDO 於 2009-4-16 02:08 PM 發表

大叔,唔好小住,人地係用萬億做單位架,即係兆! 而且還未計算非官方數字TIM! 

8.貨幣信貸增速加快,外匯儲備有所增加。3月末,廣義貨幣供應量(M2)餘額53.1萬億元,同比增長25.5%,比上年末 ...

嘩!好陰險的用字
原帖由 二叔公 於 2009-4-16 02:07 PM 發表

啊爺話保乜就保乜~但噢爸媽點保7呢~市場好似對保8冇乜反映咖

你咁早起身干麻? 呢D國家大事你都關心架咩?
原帖由 CDO 於 2009-4-16 02:12 PM 發表

你咁早起身干麻? 呢D國家大事你都關心架咩?

及下股票睇有冇盲雞執呀
5仔甩難哪
今日A股咪應該升爆?d股民狂掃先岩呀
原帖由 二叔公 於 2009-4-16 02:17 PM 發表

及下股票睇有冇盲雞執呀

正路現水平已有溢價,個股市有太多熱錢無訂使,好數據又夾升,唔好數據又唱中央加強力度,又夾,你夠膽就跟。

技術上如成功突破15800點,可夾多兩三千上去見18000
原帖由 CDO 於 2009-4-16 02:26 PM 發表

正路現水平已有溢價,個股市有太多熱錢無訂使,好數據又夾升,唔好數據又唱中央加強力度,又夾,你夠膽就跟。

技術上如成功突破15800點,可夾多兩三千上去見18000

andy話哉:為什麼不作到7.x%, 和8%差少少, Q2作多少少就8.x, Q3Q4又作少少,年底就保到8%, 現在Q1得6.1%是預期下限, Q2Q3Q4米要作大許多!
原帖由 二叔公 於 2009-4-16 02:19 PM 發表
5仔甩難哪

老老實實,如果用33蚊係底來計,未計你供果批股帳面你都升左近7成,計麻供股果D零頭已升近8成,一個月多幾日有咁既回報你重想點?
原帖由 CDO 於 2009-4-16 02:30 PM 發表

老老實實,如果用33蚊係底來計,未計你供果批股帳面你都升左近7成,計麻供股果D零頭已升近8成,一個月多幾日有咁既回報你重想點?

大佬你冇計真呀~只有2000股系35個價呀~其他均價在55呀~再唔升我就快捱到憂郁癥哪
原帖由 二叔公 於 2009-4-16 02:29 PM 發表

andy話哉:為什麼不作到7.x%, 和8%差少少, Q2作多少少就8.x, Q3Q4又作少少,年底就保到8%, 現在Q1得6.1%是預期下限, Q2Q3Q4米要作大許多!

而家有6.1%,咪可以比多D憧憬中央加大力度再印多4萬億派街坊囉。繼家電下鄉後,下一步加推私家車下鄉,順便買埋通用汽車,係農村人一派一架,到時求埋美國就業人口,同時耗油量大度上升,油價再上200美元,金價見二千