匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 金星

buy gold 935.8

原帖由 linzhish2008 於 2009-7-29 08:17 PM 發表

香港有先付百万押金等待批准后才能看的房子吗?上海汤臣就是,我未付一分钱,去看了一下..感觉地理位置不错,房子高度不够大气,层高太矮,象写字楼, ...

香港的"豪宅"幾乎與現實脫離,什么"名鑄" 打算賣4~5萬一平方呎,

心裡就只有一句" 他媽的,四五萬我還買你這單層複式單位"
原帖由 金星 於 2009-7-29 08:26 PM 發表

玩銀行?? 什么意思

3万的东西硬要卖13万,作个假评估,压八成,银行套出10万,3万变十万..你的明白
原帖由 linzhish2008 於 2009-7-29 08:53 PM 發表

3万的东西硬要卖13万,作个假评估,压八成,银行套出10万,3万变十万..你的明白

銀行在這方面有最多經驗了,

十多年前的"爛尾樓" 絕大多數,是私人企業跟銀行貸款建起來的,

樓價下跌後,銀行只能收回這"爛尾樓"當資產,
原帖由 金星 於 2009-7-29 08:29 PM 發表

香港的"豪宅"幾乎與現實脫離,什么"名鑄" 打算賣4~5萬一平方呎,

心裡就只有一句" 他媽的,四五萬我還買你這單層複式單位"

星星無錯......四五萬一呎....半山咪仲好....使買佢啊.
原帖由 華人 於 2009-7-29 09:29 PM 發表

星星無錯......四五萬一呎....半山咪仲好....使買佢啊.

俾四萬蚊一呎仲要同人逼部死人lift,我住倚巒都唔使呢個價!

當然我都系吹水,無錢!
原帖由 金星 於 2009-7-29 09:32 PM 發表

俾四萬蚊一呎仲要同人逼部死人lift,我住倚巒都唔使呢個價!

當然我都系吹水,無錢!

星星....有水都唔買佢啦(我都冇水).....呃d新暴發又想威就得o者.(其實係硬膠佬)
原帖由 華人 於 2009-7-29 09:35 PM 發表

星星....有水都唔買佢啦(我都冇水).....呃d新暴發又想威就得o者.(其實係硬膠佬)

不得不指出,尖沙咀果幾橦"豪門",超過七成都系內地買家,

香港人真系唔爭氣!

有錢不如買red hill 同老闆一齊返工省返d油錢
原帖由 金星 於 2009-7-29 09:40 PM 發表

不得不指出,尖沙咀果幾橦"豪門",超過七成都系內地買家,

香港人真系唔爭氣!

有錢不如買red hill 同老闆一齊返工省返d油錢

我一早知啦.
大家努力.
原帖由 華人 於 2009-7-29 09:43 PM 發表

我一早知啦.
大家努力.

條路仔好鍾意渣mini ,去埋赤柱食dinner

今個星期六走返轉先。
原帖由 金星 於 2009-7-29 07:22 PM 發表

limit buy 928.8