匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

過去20年的9月份,黃價有16次上升,為最多出現上升的一個月。

原帖由 Insider 於 2009-9-3 02:42 PM 發表

事實上我隨口可說20個理由分析金子該如何下跌,但價格並不需要聽我解釋,金子要拉,從來無須解釋!

哎吔!!!我比你有進步渦~我可以講出50個理由 不過距都系要升~我只能夠食花生睇戲算咯
原帖由 二叔公 於 2009-9-3 02:45 PM 發表

哎吔!!!我比你有進步渦~我可以講出50個理由 不過距都系要升~我只能夠食花生睇戲算咯

不數浪、不分析、不看圖 --- 請點解!!!
原帖由 二叔公 於 2009-9-3 02:42 PM 發表

怕什麽?還有什麽風浪你沒有見過?大佬你有制造恐慌情緒的嫌疑~形勢比人強的時候趴低就是

昨天 nymex 的12月份期金成交由平日成交幾萬口,暴升上14萬張,我驚呢單o黎料好正常! 唔係白色恐佈!
原帖由 江湖郎中 於 2009-9-3 02:50 PM 發表

不數浪、不分析、不看圖 --- 請點解!!!

實話是~我看不懂~前方無阻力~下面沒支撐~若是fed也印10T8T給我~我第一時間通知各位我會怎麽做
原帖由 二叔公 於 2009-9-3 02:53 PM 發表

實話是~我看不懂~前方無阻力~下面沒支撐~若是fed也印10T8T給我~我第一時間通知各位我會怎麽做

---
原帖由 Insider 於 2009-9-3 02:51 PM 發表

昨天 nymex 的12月份期金成交由平日成交幾萬口,暴升上14萬張,我驚呢單o黎料好正常! 唔係白色恐佈!

假設突破是真的話~調整估計幅度和時間都不會太多~之前多次假突破~但呢次爆發的力度較大~現在很難猜測底部或頂部~做多敢~我個人追空要等940破了才敢追~現在的市太危險哪屬~怕死我
原帖由 二叔公 於 2009-9-3 02:53 PM 發表

你識計數嗎?

11萬億美元 (11兆美元) 按3厘計,每年淨利息要比幾多錢? 我個算盤無咁多個位打字!
原帖由 BC1410 於 2009-9-3 02:58 PM 發表

早晨bc~你只出公仔唔出聲~強烈反對只只出公仔~快d速遞上你d新料~我知你知道好多小道消息咖
原帖由 Insider 於 2009-9-3 02:19 PM 發表
傳說的三角走勢,已突破了嗎?

你認還是不認?

金子,你會回頭嗎?

個人意見,如果美元指數跌破77.50,點樣唔認都要認,watch out!