匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: piggy3616

豬小姐買賣實録之重出江湖做好D!

Maybe you guys will think you've entered a cooking forum.........hahaha

豬小姐的目標

由三月十五日至五月底,共有56個交易日.
豬小姐手上本金約為US$10,000. 目標是毎交易日賺US$2,300.
黄金一天的波幅大約為US$10-20戓更多.
以毎次約做2張單(200安士),若有大行程,賺十元八塊不難.
或者,賺2、3塊平倉,做幾轉,便可達標.

我較喜歡做超短單,當然,有些時候,我也會長揸或長沽,看市況吧!
我有時没有耐性等太久.
又戓者,見到有少許利潤,便急急脚平倉,賺不到大錢.
但無論如何,賺到錢的單便是好單,毎人都有適合自己的做單方式, 適合自己便可以了.

睇圖做吧!不要逆市便安全 ←自己不時要與自己講, 不要逆市!
明知跌緊揸嚟做乜? Don’t’ try to catch a falling knife!
明知升緊點解要沽?  Sky is the limit!
你估次次都捉到turning point咩?
順勢做吧!

希望可在五月底達標.譲我毎天為大家報導吧!我會努力!請多多支持!替豬小姐打氣!

三月十五日是第一個交易日.

我的第5個芝士蛋糕 - 心心相印.

回復 #13 piggy3616 的帖子

祝你可以达标 ,这些蛋糕都是你自己做的?很不错

回復 #14 金☆晨 的帖子

是呀! 希望賺多點,可以去學整餅!好玩!

回復 #15 piggy3616 的帖子

今日赚到未啊?

回復 #13 piggy3616 的帖子

好味
原帖由 piggy3616 於 2010-3-15 07:21 AM 發表
我的第5個芝士蛋糕 - 心心相印.

入得廚房,出得廳堂
豬小姐來了,很久不見喔!小弟為妳加油,賺賺賺!
大家齊來掘金礦!