匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 座艇皇

i 1403 buy
太子 發表於 2011-1-5 03:23 AM

你未cut???
你未cut???
slipknot2010 發表於 2011-1-5 03:33 AM

未 cut
未 cut
太子 發表於 2011-1-5 03:34 AM

希望你沒事....
希望你沒事....
slipknot2010 發表於 2011-1-5 03:53 AM

希望
昨晚相信大家都买到了
艇兄,1393還在嗎?
我1403想等今晚有冇高些少才走 ,各位CH認為等咩位止損平倉呢?
我1403想等今晚有冇高些少才走 ,各位CH認為等咩位止損平倉呢?
太子 發表於 2011-1-5 12:53 PM

If I will wait 1390 set sell order frist and then can see 1396 sell again   If going up to 1402 cut sell order or fall under 1380 cut buy order   1403 - 1390 = 13      1402 - 1396 = 6  If cut at 1402 loss 19   but fall under 1383 break even
If I will wait 1390 set sell order frist and then can see 1396 sell again   I ...
JL1 發表於 2011-1-5 02:29 PM

i 1403 buy
If I will wait 1390 set sell order frist and then can see 1396 sell again   I ...
JL1 發表於 2011-1-5 02:29 PM

我不係太明,我是1403渣,你意思係咪:如果係你就會等1390sell,如見1396sell多次,如升到1402止損所有賣單,或跌到1380止賺所有賣單,並在1380Buy,
但我不是太明其後幾句,(1403-1390=13) (1402-1396=6) (如cut1402輸19)(但跌到1383打和)
你意思係咪:而家1403止損輸20蚊,再等1390和1396sell,等1383止賺,就可打和1403所輸的20蚊?
還是其他意思,可否講多次,唔該,因為我都唔知而家輸二十蚊走唔走好,定等1392先走好?但又怕唔升繼續跌?