匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

九陽神功

要九陽今晚一定要收係 1580上邊。純粹個人直覺 ,來到呢到尋晚又頂番住1577 (前紀錄) 都唔多落, ...
升呢 發表於 2011-7-14 14:35

大佬细:高!俺昨日1571小买一单,1580考虑了20来秒 决定了不吃胡,嘿嘿,金仔还给俺8块大洋过夜费 ,今早见1588放口袋先,随便挂了1605看有没有目标轰炸,哈哈。。。
要九陽今晚一定要收係 1580上邊。純粹個人直覺 ,來到呢到尋晚又頂番住1577 (前紀錄) 都唔多落, ...
升呢 發表於 2011-7-14 02:35 PM

呢個時侯來沽金?升兄何以見得隻金會大插呢?上一次6月所謂大插由1557跌到1478趺了80元未到,之後反彈由1478上反彈至今天暫時最高1588足足有110元,升穿晒所有歷史高位,而且除了歷史數據得出金的方向是向上的,再者隻金個勢依然勇猛,近來市場動向方面亦有利金價站穏甚至乎再創新高,技術方面隻金完全處於上行軌道,雖然RSI有顯示超買,不過以現階段看來就算真係有機會回調,亦不會是所謂大插吧,言而落止損是必需,不過如要跟個勢背道而馳,沽貨未必太危險了吧~
呢個時侯來沽金?升兄何以見得隻金會大插呢?上一次6月所謂大插由1557跌到1478趺了80元未到,之後反彈由14 ...
炒金沙 發表於 2011-7-14 05:23 PM

哥仔,沽金有幾危險呀

話明沽金,重要係歷史高位沽,梗係靠估架啦,點知升去邊 !

做咩都好,做好預防措施,停一停諗一諗,最多輸幾多,輸得起咪do囉!

渣金唔危險咩,我上次45蚊渣,插落1478,咩倉都爆啦,唔止蝕咪一樣死。

買賣總有贏有輸,拉平均拾少少咪算囉,你估真係有百發百中咩,中止損就有
哥仔,沽金有幾危險呀   

話明沽金,重要係歷史高 ...
升呢 發表於 2011-7-14 05:57 PM

認同...又有邊個夠薑而家1591揸貨,唔夠薑揸咪訂個位沽沽佢囉
有時市場就係等大家揸到慶晒,嚟個插水,唔使多...廿蚊夠皮啦,正所謂c9亞伯都追買
嘅時候,可以攞定個陣等佢啦...
升呢 發表於 2011-7-14 02:35 PM

昨日金價一如筆者所料,使出九陽神功,可惜未夠火喉,未能打破1600關口大門,大注0.2手落空,由此証明淡友並非任由宰割,仍有還擊之力。

今天十面埋伏,市場頭號危險人物應該沒有演說,評機也沒落井下石的情況下,眾將士們應留意今天 7月15日美國停止黃金窗口式交易 (OTC) 對市場影響這則新例,個人認為主要貨主不可能殺至最後一秒才平倉單影響買賣,但不可不防仍有交易商於市場大手買賣局面出現影響金價急上急落。

現價1578左右,仍未確認金仔會不會打出九陰真經這一絕學,今晚美國數據很多,消費者物價指數及消費者信心等是很重要經濟數據,隨時左右大局打出第十招萬佛朝宗,已沽的0.1手千萬不要沾沾自喜,金價起碼失守1570以下才可見明確回調。
昨日金價一如筆者所料,使出九陽神功,可惜未夠火喉,未能打破1600關口大門,大注0.2手落空,由此 ...
升呢 發表於 2011-7-15 04:43 PM

Thanks
回復 17# 升呢

昨日金價一如筆者所料,使出九陽神功,可惜未夠火喉,未能打破1600關口大門,大注0.2手落空,由此 ...
升呢 發表於 2011-7-15 04:43 PM

故事發生到呢到,比個最新畫面比大家參詳一下!

個人建議止血散可放在尋日最高1594上面,小弟就設左係 1596.8,最多輸80蚊,因今晚升穿 1594,睇怕 1600 都穿啦嘩! 至於尋日 次關1603張飛先收番,因今日係星期五,沽太多貨過市夾星期六日始終大風險,要補飛留番下星期再博過,來日方長!

慾知後事如何,請下周準時收看! 周末快落!
Gold 4 Hours.JPG