匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

返回列表 發新帖
樓主: 升呢

為行為負責!

對於黃金, 過去數年間一直長期都是看空的人比看漲的人為多, 主因他們認為黃金漲得太高, 簡單說他 ...
升呢 發表於 2011-9-15 02:21 PM

呵呵,对于未来仍是涨应是不变的真理,在地球上好像只有水往低(跌)处流,剩下的都是往高(涨)处走。
頭像被屏蔽
有一問題, 呢到d人是炒高槓桿, 你估個個係愚者咩. 目標都是幾十蚊. 睇超過一百蚊聊聊可數, 多數捱就有機會過 ...
桄榔樹2 發表於 2011-9-15 02:36 PM

如果十元八塊買賣, 講真任何時候都可買升跌, 抵擋住心理壓力上下震盪就收錢!

我係死多頭, 但係我唔係只識做多, 對之前都是喊 34

上周很多原因是睇爆上, 結果無爆上去, 太多有形之手壓住個市, 第三季季結, 本季很多基金經理輸到反艇, 沽返d金填返少少數做靚個report, 再睇睇下半個月點切個圖啦!
呵呵,对于未来仍是涨应是不变的真理,在地球上好像只有水往低(跌) ...
笑傲江湖 發表於 2011-9-15 02:39 PM

生活迫人, 物競天擇, 睇送吃飯吧!
回復  升呢

4 倍賠率(50 元搏 150 ) wor, 唔駛同佢講sorry, 贏左又唔係有提成. 騎師騎只必贏馬都 ...
桄榔樹2 發表於 2011-9-15 02:57 PM

今次金融問題跟08年果次唔同, 08年美國唔救雷曼, 拖到很多公司都出事, 後果係美國佬想像以外! 就是有豬肉在前, 今次歐元問題, 即使連法國佬明明底牌是 2仔同3仔, 都一於死跟, 可能上次飛來中國跟胡溫借左d碼, 決定賭舖大既, 呢舖再輸好大鑊, little 蕃薯 分分鐘要走路上 ELENIN 居住
回復 1# 升呢

金神 大哥的帖子,我是每帖必拜读的,短线交易本来就是这个世界上最难做的事,看错做错再正常不过,您万不必自责!
回復 10# 桄榔樹2

你说的太对了。可以忍受痛苦,不能享受幸福。这种性格就要洗手上岸
要說十個理想市場風險有增無減是十分輕易, 金子理應高衝. 反而要說金子要跌回1700+ 的理由十分牽強, 目前仍 ...
升呢 發表於 2011-9-15 12:52 PM

Too bad ah   fall to 1762.5 going up to 1821.5 ah   close at 1812.5 la