匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

完鳥嗎?

玩完鳥   我指跌完!

1500可守! 未買的希望可再見 1570, 1562到買, 已買的可追多, 已空的可逃命! 通報完畢!
玩完鳥   我指跌完!

1500可守! 未買的希望可再見 1570, 1562到買, 已買的可追多, 已空 ...
升呢 發表於 2012-5-18 11:16 PM

agree1570買
,thx
頭像被屏蔽
回復  升呢

係咁幾時食飯呀, 升爺
桄榔樹2 發表於 2012-5-18 11:46 PM

紐約6月黃金期權要24/5 先完, 即 25/5 0500hrs! 莊家咁難得先質穿1600關口, 估計要殺盡好倉先放番隻金上1600樓上.

另外, 金價今年開盤在1560美元, 如果信金價12連陽既投資者可以考慮用萬零蚊做張10盎司長倉, 年底平左佢, 來支持一下12年陽既記錄.

短線既客做多仍然不樂觀, 今晚反彈上到1564蚊已見無咩力, 即使再抽我睇大限都是1570-1572間, 上星期五反彈只限在1590水平, 在此我認為今轉似尋底機會大過放返上1600上方 (在25號前)

樹兄同你賭餐大家樂燒餓肶飯, 睇下5月份先見1500還是1600, 如果兩頭唔到就當和, 到時大家樂見! 升呢 發表於 2012-5-14 11:28 PM

飯更係要食, 不過先搞清楚邊個比錢先?

我只知呢個5月中到而家金價無見過1600, 當然也沒見過1500, 即係打和! 莊家贏, 通殺 (期權)
回復 14# 升呢

大家樂
今日小有咁少經濟數據, 加上美國又假期, 金價一開波就爆左上來, 最高見 1583, 比上星期一最高 1599小鳥 16美元, 客觀睇呢幾日重應該再插, 短炒未見力氣大升!

日線圖已築成雙底w形, 再有機會要開始買貨, 原來過去半年金價無收低過1540美元下方, 即再出現1540左右已可以入市做多, 做長倉可用1522或1500止損, 博下半年全球qe, 金價又出現狂升格局!

即市 1580上方可試沽, 1585止血, 先睇1560, 如歐洲再爆壞消息, 有可能再見回 154x, 到時儲力留野單等過年!

小樹老師, 報告完畢!

短期 : 1580沽 1注 1585 止損, 看 1570 及 156x 平倉
中線 : 1580沽 1注 1603 止損, 看 1560 及 1540 平倉
長線 : 等 154x 買入黃金, 1520 或 1500止, 目標年底再見 1800 + (長線留意褲袋有沒有資金保留戶口)
thx升爺
今日小有咁少經濟數據, 加上美國又假期, 金價一開波就爆左上來, 最高見 1583, 比上星期一最高 1599小鳥 16美 ...
升呢 發表於 2012-5-28 16:45

与您一样看法,看行情何去何从~
頭像被屏蔽
支持呀