匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 杏仁餅

小餅愚見 -- 金已進入上落市階段

原帖由 Tang 於 2007-11-23 12:26 AM 發表

其實你個相真係福相呢呀!如果你做演員扮演釋迦牟尼佛唔洗點化裝,你雙耳已夠殺食,我猜你做投機業務應該是賺多虧少的。
好啦!我都去睡了,改天我們再聊!  

哈...承你貴言  have a good dream bro!
原帖由 杏仁餅 於 2007-11-23 12:00 AM 發表

小餅每次也只是抽1手。

中航運又係無肉食,慘!

新股專輯:中航運每手帳面賺265元
【18:24】2007年11月22日
【專訊】
明日上市中航運(0368),據輝立的暗盤交易市場顯示,股價於收市時報 ...

隻中外航(0368)都幾利害,
第一日啟航,
全家公司的船隊竟可深入海底領域,
至少1000
收報7.11。
新股專輯:中鐵H首日招股 分行現「人龍」
【14:24】2007年11月23日
【專訊】 中鐵(0390)H股今日正式首日公開招股,市民未懼近期股市波動,今早未到9時,其中觀塘一間中銀分行門外已出現「人龍」,等候拿取招標書及認購表格。一早到場有排隊的市民稱,中鐵過往業績良好,不排除會選擇長期持有股份;亦有市民表示,中鐵有中國概念,加上奧運及「港股直通車」等利好因素,長期睇好該股。
原帖由 杏仁餅 於 2007-11-23 08:01 PM 發表

隻中外航(0368)都幾利害,
第一日啟航,
全家公司的船隊竟可深入海底領域,
至少1000米。
收報7.11。

慘!潛了水.
我沒申請此股,暫時只申請了重汽.
今天本打算申請中鐵,但忘了帶支票在身,等周一才交表了.
原帖由 Tang 於 2007-11-23 09:23 PM 發表

慘!潛了水.

記著小餅上次所提的四隻股份便可!
其他的Tang哥如有興趣,可自行斟酌。
原帖由 杏仁餅 於 2007-11-23 11:46 PM 發表

記著小餅上次所提的四隻股份便可!
其他的Tang哥如有興趣,可自行斟酌。

記著了.謝!
金仔發神經了!己見825.8,
如果我有入金,一定試沽過市.
原帖由 Tang 於 2007-11-24 01:43 AM 發表

記著了.謝!

怕怕!
原帖由 Tang 於 2007-11-24 01:43 AM 發表

記著了.謝!

yeah!
原帖由 Tang 於 2007-11-23 09:23 PM 發表

慘!潛了水.

Tang哥,中鐵是近期最有氣勢的股份。
若抽中,小餅或作長線持有。
原帖由 杏仁餅 於 2007-11-25 10:16 PM 發表

Tang哥,中鐵是近期最有氣勢的股份。
若抽中,小餅或作長線持有。

謝小餅,今午已入表了。ths
暫時沒有做金.免越做越錯,多做多錯。休業。