匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

风云变幻 好淡不易為

根 據 案 情 透 露 , 陳 百 祥 為 中 國 神 舟 覓 得 一 間 空 殼 公 司 , 在 港 上 市 。 鄭 義 日 前 與 吳 志 劍 等 人 一 同 在 深 圳 市 法 院 受 審 , 據 他 的 供 詞 透 露 , 完 成 這 筆 交 易 後 , 陳 百 祥 主 動 拿 出 一 千 萬 港 元 作 佣 金 分 給 所 有 中 間 人 , 其 中 吳 志 劍 旗 下 公 司 「 衛 通 網 絡 」 拿 了 最 大 筆 的 五 百 萬 港 元 , 鄭 義 等 五 個 中 間 人 , 每 人 分 得 一 百 萬 港 元 。
原帖由 二叔公 於 2009-3-2 01:28 AM 發表

啊叻大把米

玩过上市  好似印銀紙  梗有米啦  佢都掠人唔少
阿叻(陳百祥)信錯內地富商,投資四千萬化為烏有,佢話幾十年積蓄一鋪清袋,依家惟有靠黃杏秀,「咬老軟」過活。
[quote]原帖由 二叔公 於 2009-3-2 01:33 AM 發表
阿叻(陳百祥)信錯內地富商,投資四千萬化為烏有,佢話幾十年積蓄一鋪清袋,依家惟有靠黃杏秀,「咬老軟」過活。
原帖由 魯賓 於 2009-3-2 01:34 AM 發表

玩財技禾  技不如人  只好'暗那底'啦

啊叻今次系偷雞唔到蝕渣米
叻! 我至叻! 我地餐餐都做啊head (贏頭盤, 輸主菜), 叻! 我至叻! 我地玻璃可變鑽石   
原帖由 二叔公 於 2009-3-2 01:36 AM 發表
叻! 我至叻! 我地餐餐都做啊head (贏頭盤, 輸主菜), 叻! 我至叻! 我地玻璃可變鑽石   

其实低調d會否好d呢
原帖由 魯賓 於 2009-3-2 01:39 AM 發表

其实低調d會否好d呢

老細!師兄話高潮時系要低調d咖好渦
原帖由 二叔公 於 2009-3-2 01:45 AM 發表

老細!師兄話高潮時系要低調d咖好渦

做人凡事要靜:切記喧嘩!失意時要靜最難~少不免牢騷抱怨!成功時靜更難~人人喜誇口炫耀