匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

轉二叔公 (好文章) 有空一定要看

原帖由 BC1410 於 2009-4-7 12:37 AM 發表

唔使驚啞 叔公........我都去過四川..........四川話同普通話有D似呀

我驚去d山卡拉地方俾人溶佐就似
原帖由 CDO 於 2009-4-7 12:35 AM 發表

車... 香港玩完左好耐啦,比呢班家臣指指點點,呢十年講人都係刷邊皮過活之麻。

咁就係呀  再过幾年 剩番少少嘅經濟分分中衰埋

回復 #234 CDO 的帖子

..朋友们..晚上好咧...我来凑个热闹...
原帖由 無悔塵事 於 2009-4-7 12:40 AM 發表

..朋友们..晚上好咧...我来凑个热闹...

無悔兄~灌水的感覺傻傻的嘛
原帖由 二叔公 於 2009-4-7 12:32 AM 發表

唔識四川話渦

我記得十幾年前買常平都係8萬8任簡,好似94年到買淡水樓都係5萬銀到,不過我當時冇買,後來爛尾! 而家買個廚房都買唔到。

四川你蜀地,你大仁大義入蜀比留係中原好好多,打個電話即刻叫兩位四川小姐來教你四川話都未遲,終生學習嘛!

收費當然 4+1不變,你要幾多個?
原帖由 魯賓 於 2009-4-7 12:35 AM 發表

到時你做大地主  我打你工咯

老細出糧呀~等我去買地
原帖由 二叔公 於 2009-4-7 12:39 AM 發表

我驚去d山卡拉地方俾人溶佐就似

山卡拉地方就唔使去四川咁遠..............廣東都大把啦
原帖由 CDO 於 2009-4-7 12:42 AM 發表

我記得十幾年前買常平都係8萬8任簡,好似94年到買淡水樓都係5萬銀到,不過我當時冇買,後來爛尾! 而家買個廚房都買唔到。

四川你蜀地,你大仁大義入蜀比留係中原好好多,打個電話即刻叫兩位四川小姐來教 ...

淡水我好多朋友都衰佐
原帖由 BC1410 於 2009-4-7 12:44 AM 發表

山卡拉地方就唔使去四川咁遠..............廣東都大把啦

系呢~聽講連深圳都有地方冇水電咖呢
原帖由 BC1410 於 2009-4-7 12:37 AM 發表

唔使驚啞 叔公........我都去過四川..........四川話同普通話有D似呀

你唔好亂來,四川方言都幾十種,你去D KTV識既四川朋友未必係四川架,咪見間房名叫四川就當自己去四川先得架!