匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: kennylam

短線…黃金

回復 240# kennylam

你1725左右有无沽啊?
回復 241# denice

今日無做,手上仲有兩手上方沽單未平倉,所以暫不做單。
回復 241# denice

小弟入巿策略是:每週最多做二次,個倉最多三手貨,一手做長線、一手做中線、另一手每週即市不超二次以上。
我刚刚挂左0.2手1724.8,中沽,宜家等它落翻171X,你的点位预测得好准啊~
到时回本一定请你吃大餐,哈哈~
回復 239# kennylam

有,跟足你提示,不到價不沽,日頭找不到位沽,跟住跟足你提示的位,到1714渣,1719平,之後到1713.3又渣,1719平,剛1726沽,但1724平了,勁呀你!謝謝師兄給的位,現等位再渣或沽,今晚你點睇,而家有咩位可做?
回復 244# denice

最緊要大家有錢賺!
回復 243# kennylam

我系因为吃过做中长线的亏,所以宜家基本快入快出,赚少当赢,唔想夜长梦多~起码可以训个安落觉~
回復 245# Billy

Billy哥睇來你越來越勁,只是心太急 ,所謂“百忍成金。(入市要穩、入後心景要平靜、不好自亂 )限止損就算輸亦只是5元左右,一鋪已翻本。    不過還是讚你
1724又沽了,應下望幾多呢?
回復 248# kennylam

我就係成日衰心急,攪到早了入市,入市後又驚,明明已設好止賺止蝕位,但每次一兩蚊就走,最近都係有你指點才敢看多幾蚊,希望可以好似你咁平常心去做啦,好似剛在1724沽,暫設1718,但見佢上到1725.x,我就驚,跟住見1723可能又走,希望今次可以睇多幾蚊啦