匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

想買定空?

原帖由 Touch 於 2009-4-29 02:59 PM 發表

二叔逼我驾...

知啦.........
原帖由 華人 於 2009-4-29 02:59 PM 發表

5月多數大跌....如無記錯....

今次個形態復雜好多
原帖由 二叔公 於 2009-4-29 02:59 PM 發表

尋晚咪同你講ing唸下呢d野咖~現時是害怕會走單邊市~如果堅持守的話怕你要守到8月後

玩得長線EQ要好.....記得我講過嗎?
原帖由 Touch 於 2009-4-29 02:59 PM 發表

二叔逼我驾...

又關我事
原帖由 二叔公 於 2009-4-29 02:53 PM 發表

這樣好不好?今明兩天見900+先走晒好冇

企得稳900楼上既话...点解要走呢? ...请教二叔!!!
原帖由 二叔公 於 2009-4-29 03:01 PM 發表

今次個形態復雜好多

短線麻煩d.....特別孖展.
原帖由 華人 於 2009-4-29 03:02 PM 發表

玩得長線EQ要好.....記得我講過嗎?

記得~不過依家我地覺得要改改個策略~之前可能計錯佐~師兄話各國央行都未開始擔心黎緊3個月有 inflation~我地唔應該太早計埋金價抗通咖溢價入裏面先~有多d證據證明大市見底先考慮通貨膨脹或貨幣貶值才對
原帖由 Touch 於 2009-4-29 03:03 PM 發表

企得稳900楼上既话...点解要走呢? ...请教二叔!!!

因已經過2次試 250天線~如果一穿沽盤湧現
始終900都是歷史高位 (前高位850) 上方吸引力不夠
而且呢半年睇黃金投資價值不大甘多平野買我做咩要買黃金?因此如果金價跌穿250天線~那就留下美債避險
會長你話呢
原帖由 華人 於 2009-4-29 03:03 PM 發表

短線麻煩d.....特別孖展.

大家都系段估~你個懵佬系都要買紙金~見7字頭不如買現貨擺保險櫃哪
原帖由 二叔公 於 2009-4-29 03:05 PM 發表

記得~不過依家我地覺得要改改個策略~之前可能計錯佐~師兄話各國央行都未開始擔心黎緊3個月有 inflation~我地唔應該太早計埋金價抗通咖溢價入裏面先~有多d證據證明大市見底先考慮通貨膨脹或貨幣貶值才對

無論點......短期市況波動會影響人的情緒,如認為大方向正確,買入後最好唔睇市.在下認為金牛未完.