匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

返回列表 發新帖
樓主: KBG

冰火两重天!!!

原帖由 金星 於 2007-6-29 10:18 PM 發表

大陸"山寨廠"搞上市三部曲..

1.先搵香港會計師行上去搞靚條數,

2.然後去新加坡上市..

3.回歸內地A股..

不過條數難計...

都系金星哥至熟悉呢D野...
原帖由 KBG 於 2007-6-29 10:26 PM 發表

都系金星哥至熟悉呢D野...

唔系我成日去大陸做乜..

"山寨廠"有D好野就系開銷全包,開支"路易失身"就等同開支可樂, 夠豪..有暴發戶特質...幾鍾意呢類人..
原帖由 金星 於 2007-6-29 10:29 PM 發表

"山寨廠"有D好野就系開銷全包,開支"路易失身"就等同開支可樂, 夠豪..有暴發戶特質...幾鍾意呢類人..

呵呵,好多D"路易失身"都系"山寨廠"做架,除左个真瓶贵(有人专门回收的),里面D野真系同支可乐价格差唔多...
不过返大陆,D女系真既...
頭像被屏蔽
原帖由 金星 於 2007-6-29 10:29 PM 發表

我个朋友刚博士毕业,系证券行都系做呢D野,不过他好鬼辛苦,有日没夜甘做...
原帖由 KBG 於 2007-6-29 10:35 PM 發表

呵呵,好多D"路易失身"都系"山寨廠"做架,除左个真瓶贵(有人专门回收的),里面D野真系同支可乐价格差唔多...
不过返大陆,D女系真既...

話明山寨廠 梗系多自己人, 試問一個市裡面有幾多間夜總會? 有幾多個寨主去幫親??

但到而家我都唔明, 點解內地人咁鍾意飲呢隻牌子..
原帖由 KBG 於 2007-6-29 10:39 PM 發表

我个朋友刚博士毕业,系证券行都系做呢D野,不过他好鬼辛苦,有日没夜甘做...

我有個朋友, 系內地請緊你朋友幫佢搞上市..
原帖由 金星 於 2007-6-29 10:41 PM 發表

話明山寨廠 梗系多自己人, 試問一個市裡面有幾多間夜總會? 有幾多個寨主去幫親??

但到而家我都唔明, 點解內地人咁鍾意飲呢隻牌子..

你自己都知啦:显示夠豪..有暴發戶特質!
D妹妹仔至钟意你D未成年少男啦,怪唔得你D普通话都掂...

回復 #1 KBG 的帖子

万里长城万里长,烈日炎炎心哇凉。

年年GDP上涨,据说全民奔小康。

工资好比眉毛短,物价犹如头发长。

遥望楼盘空幻想,一年能买几平方?

财政气粗是大爷,银行有奶就是娘。

管土地的是霸王,工商税务两条狼。

电老虎,水阎王,公检法,是流氓。

白衣天使黑心肠,交通警察象蚂蝗。

当官的喜贪赃,掌权的没天良。

电信局,如暗娼,乱收话费更猖狂。

教育部,是明抢,人民群众像羔羊。

咱们工人有力量,三千万人齐下岗。

苦了十亿老百姓,富了一群白眼狼!

天苍苍,地茫茫.我要学习共抢党...
原帖由 笑傲江湖 於 2007-6-29 10:49 PM 發表
万里长城万里长,烈日炎炎心哇凉。

年年GDP上涨,据说全民奔小康。

工资好比眉毛短,物价犹如头发长。

遥望楼盘空 ...

夸张了一点...不过我今日又见很多建筑工人去政府静坐,个个都是晒得黑黑的膀子...不知说什么好