匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 魯賓

大户收到风?

原帖由 華人 於 2008-1-23 12:47 AM 發表

明天港股反彈應似模似樣.連弱勢的hsbc在美國ADR升8.39元報112.8元.

引頸以待
原帖由 魯賓 於 2008-1-23 12:51 AM 發表

引頸以待

閣下什樣看金?轉勢了?
原帖由 華人 於 2008-1-23 12:54 AM 發表

閣下什樣看金?轉勢了?

哈...一個減息  咩勢都亂哂  宜家真係無定向上落  玩死人
原帖由 魯賓 於 2008-1-23 01:00 AM 發表

哈...一個減息  咩勢都亂哂  宜家真係無定向上落  玩死人

在下有位親屬月初回港,在下曾有一問,減息能救樓按問題嗎?他說不能,根本有人(幾多就不知).就算零利率也供不起.要死唔會病.從新玩過算了.
原帖由 華人 於 2008-1-23 01:07 AM 發表

在下有位親屬月初回港,在下曾有一問,減息能救樓按問題嗎?他說不能,根本有人(幾多就不知).就算零利率也供不起.要死唔會病.從新玩過算了.

唔係有次按產品  根本好多人冇資格供樓  宜家銀行都唔會輕易借出貸款  減息可能只係心理安慰吧
原帖由 魯賓 於 2008-1-23 01:33 AM 發表

唔係有次按產品  根本好多人冇資格供樓  宜家銀行都唔會輕易借出貸款  減息可能只係心理安慰

正確點說應是自我安慰,簡稱自慰.
原帖由 華人 於 2008-1-23 01:40 AM 發表

正確點說應是自我安慰,簡稱自慰.

哈..聯儲局幫大家自慰  否則冇嘢可做
原帖由 魯賓 於 2008-1-23 01:42 AM 發表

可惜的他們技術欠佳,在下只有不安的感覺.
原帖由 華人 於 2008-1-23 01:46 AM 發表

可惜的他們技術欠佳,在下只有不安的感覺.

小投資者都係戰戰荊荊  唔知會否好快換主席  揾個好技術d嘅
原帖由 魯賓 於 2008-1-23 01:42 AM 發表

魯賓兄,你發達啦.941在美國ADR升10.27元.2628升4.52元.金星兄也沒有那麼傷了,hsbc升9.02元.