匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

有機會見證大時代,難得,難忘,買入難,賣出更難

頭像被屏蔽
原帖由 CDO 於 2008-1-24 12:13 AM 發表

請問上星期金子為何要跌? 因為淡季將至,金商在前景不明朗下不願意在900美元以上高追

請問昨晚金子為何要升? 因為美元大幅減息,持金成本大減,美元下跌,對沖基金買入貴金屬對沖美元

今晚nymex開市 ...

老實說句,任何市塲己發生的事,市場上總有其理由加以合理化,從來如此.CDO兄的沽盤小心一句,確是金石良言,用心良苦.
原帖由 CDO 於 2008-1-24 12:13 AM 發表

請問上星期金子為何要跌? 因為淡季將至,金商在前景不明朗下不願意在900美元以上高追

請問昨晚金子為何要升? 因為美元大幅減息,持金成本大減,美元下跌,對沖基金買入貴金屬對沖美元

今晚nymex開市 ...

真的獲益良多,感謝~~
原帖由 華人 於 2008-1-24 12:05 AM 發表

大佬,在下如知這麼多,一早已發達了.美國是否開始已改食白粉了?

就係,914停車自問唔識計出來!

金子歷史高位,金礦股唔跟重走返轉頭,隨左話股票比實際環保快走3個月以外,我都唔識點安慰自己!

賣白粉既走去食白粉,下場只有一個!
原帖由 CDO 於 2008-1-24 12:18 AM 發表

情緒病,好難醫! 我都唔係好明自己講乜,起碼你呢個價問我渣定沽我就唔識答你,睇完新聞上來吹下水!

得闲多D上来排忧解难就么病都无啦!!!!!!!!
原帖由 Amigo 於 2008-1-24 12:18 AM 發表

何解?真不明白,是會.....跌?

因為有早知,無乞衣
原帖由 CDO 於 2008-1-24 00:27 發表

因為有早知,無乞衣

原帖由 CDO 於 2008-1-24 12:24 AM 發表

就係,914停車自問唔識計出來!

金子歷史高位,金礦股唔跟重走返轉頭,隨左話股票比實際環保快走3個月以外,我都唔識點安慰自己!

賣白粉既走去食白粉,下場只有一個!

股票市塲從來也是快人一歩.資源股如此、地產股如此.例子太多......
原帖由 華人 於 2008-1-24 12:21 AM 發表

老實說句,任何市塲己發生的事,市場上總有其理由加以合理化,從來如此.CDO兄的沽盤小心一句,確是金石良言,用心良苦.

Trader 做 trade 有守則,程式買賣,機械化,唔會用我覺得,我認為呢類字眼,用果d字眼既係專家(上電視用高清粉底個d),兩個都係金融界精英份子,不過唔同部門!
原帖由 Touch 於 2008-1-24 12:26 AM 發表

得闲多D上来排忧解难就么病都无啦!!!!!!!!

個市搞成咁,一旺淡三秋,有苦自己知!