匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: cccho

仍然睇沽、Put、空單

回復 #18 cccho 的帖子

这几天见你一直拉高沽拉高沽, 掂!
原帖由 dogoa 於 2008-10-24 04:19 PM 發表
日元升到93.xx,危險

由此可以證明,順勢的重要性,無野係冇可能發生o既,我睇yen會有排強,除非拆完倉,基金再借日元,但現在冇人會借了,因為個個自身難保,冇得再好似以前咁,借1蚊炒10蚊!各國政府都睇實,投行都要轉行!我睇Yen一定會再穿90,到時仲亂!

現在非常時期,你地千期唔好搏反彈,否則!沖左出大海都唔知乜事?手癢或膽生毛都只能小注!唔夠膽就坐定定睇大龍鳳啦!
今朝手多多玩白銀,又分批追沽了3注,9.7,9.24,9.05現在

回復 #22 cccho 的帖子

原帖由 金☆晨 於 2008-10-24 07:21 PM 發表
这几天见你一直拉高沽拉高沽, 掂!

多謝!我都係做我平時做的,以前在匯市交學費換來的!這種追沽或追渣,只能在走單邊市才能贏大錢,上落市輸死多過病死!咪學!
種市叫銀行派錢市,一兩年都睇唔到一次!你唔坐定定,就冇錢靜!你手多多就聽被人開拖!
回復 #22 cccho 的帖子
我仲有0.5手在785.8沽的,差D都唔記得!如果有捧我場,今個星期一跟做,你地仲肥仔過我呀,不過,話明長放,我唔介意短時間贏定輸,出年2月才能分曉第二注!
.mw801.com/big5/discuz/viewthread.php?tid=19563

回復 #26 cccho 的帖子

老是想抄底!结果见光死!
仲有一樣野唔怕講,我D本錢已150%拿回來放好,現在做倉的,全都是贏回來的,所以係零成本放大!輸晒都仲係贏,所以心理質素贏晒,冇壓力,但都要保持清醒心法,定止蝕!一定要!我當初買,好騰雞,你可以睇翻,我在上兩個星期係923沽都輸錢,點解,因為D錢係自己的!要好小心!不能輸太多!

回復 #28 cccho 的帖子

系啊!心理问题!我以前模拟玩的时候怎么玩都有钱赚,到真正玩的时候情况就不一样,输的就是心态!

回復 #28 cccho 的帖子

大哥!今晚好像要反弹,你仲系沽啊?