匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 升呢

Nothing to say

原帖由 CDO 於 2009-2-12 11:25 PM 發表

ETF 黃金基金 是根據金價升跌於股票交易所買賣的基金產品,理論上ETF需跟隨買賣人士資金而持有相等價值的黃金實貨在其倉庫中。但實際上當中人士是買入現貨還是繼續槓桿化炒期,那我就不知了 ?

馬多夫案 ...

銀行並未有放貸出市場而轉了把資金放入所謂避險的金融副產品之中,根本就一塌糊塗!

繼續荒淫無道,繼續夜夜笙歌,幾千億系手,仲唔使盡佢啊
原帖由 cyl338 於 2009-2-12 11:15 PM 發表

司令说的,吹泡泡,破了就很快!!!

去年油價由年初的100美元一桶,經全球金融界最精英的投行大班報告狂吹 (最利害的好像是250美元一桶),最後要到7月份達147美元才出現爆破,默言回首,今天油價向40美元已叫大阻力 .... 又是無奈

明天 February Black Friday .... 還有多少天才到7月
原帖由 CDO 於 2009-2-12 11:37 PM 發表

去年油價由年初的100美元一桶,經全球金融界最精英的投行大班報告狂吹 (最利害的好像是250美元一桶),最後要到7月份達147美元才出現爆破,默言回首,今天油價向40美元已叫大阻力 .... 又是無奈

...

好久未见,度假了吗?
原帖由 金星 於 2009-2-12 11:34 PM 發表

銀行並未有放貸出市場而轉了把資金放入所謂避險的金融副產品之中,根本就一塌糊塗!

繼續荒淫無道,繼續夜夜笙歌,幾千億系手,仲唔使盡佢啊

我細個個dream真係做 banker 架,因為可以 A 及 B 兩樣一齊,唔使 option ...
原帖由 linzhish2008 於 2009-2-12 11:39 PM 發表

好久未见,度假了吗?

司令好!恭喜發財!  麻煩快遞利是給我 

去年底香港部分大型機構,叫員工由原來一星期上5日班轉為上4日,工資8折與公司獅子山下,共渡難關。

今天春節過後,工資跟大百貨公司一樣,8折後再多打個8折,不過工作時間由原來的5日上調至7日,24小時隨傳隨到,你唔做搵第個銀行精英補上,死未! 

原帖由 CDO 於 2009-2-12 11:49 PM 發表

司令好!恭喜發財!  麻煩快遞利是給我 

去年底香港部分大型機構,叫員工由原來一星期上5日班轉為上4日,工資8折與公司獅子山下,共渡難關。

今天春節過後,工資跟大百貨公司一樣, ...

现在度假酒店超便宜..东西都跌价...
原帖由 linzhish2008 於 2009-2-12 11:50 PM 發表

现在度假酒店超便宜..东西都跌价...

沒出外,留港消費!
原帖由 金星 於 2009-2-12 11:33 PM 發表

即系話我燈姐,..

照亮大地的星星
原帖由 CDO 於 2009-2-12 11:00 PM 發表

無言!

It's TIME to get Rest!
原帖由 無法笑 於 2009-2-13 12:00 AM 發表

It's TIME to get Rest!  

it's time to join  the gold train