匯海論壇 - 縱橫匯海財經網站

樓主: 知多D

知多D攻破1266之攻略

回復 1# 知多D

知多兄果然不同凡响!怎么就那么肯定会暴涨呢,为什么会抛离性上涨呢?有何原因,请教下
知兄...今天攻略有無???
知兄...今天攻略有無???
slipknot2010 發表於 2010-9-15 12:32 PM

同问哈!
今日現時低位應該是1266.4,我當1266已達標,若1274的沽應盡早止賺!
回復  知多D

知多兄果然不同凡响!怎么就那么肯定会暴涨呢,为什么会抛离性上涨呢?有何原因,请教下
NBR 發表於 2010-9-15 08:49 AM

不同凡响的唔係我,是前人

我只不過審時度勢,撞彩了吧!

d價好似我做出來咁唔關我事

大家千祈唔好俾我的勝利沖昏了頭腦

不要盲目追隨我,一定要自度風險!

抛离性上涨這問題只是審時度勢

其實我都唔知隻金升得咁勁,你都知我初頭都是看跌,佢是有時d野就是要睇環境,
但好彩所有的部署都是正確的!
不負你地的厚愛!哈哈!

blue1 發表於 2010-9-15 05:38 PM

你好!
915攻略
黃金昨日大升,現在金價高居不下,大方向已定,做金第一招叫順勢而為,所以做單應以好為主!棄沽為妙!昨日跟我連中三元的可在現價可1266-1268.5小好,此攻略只適用持有1256的師弟!我看首支持位是1266,次為1262。但是上面的空間是無限大!照目前的走勢,1290-1300的目標不變!今日有消息指日本央行在市場出脫日圓以抑制其升勢,相信對金是零反應的,但值得留意是隻銀,隻銀強勢未止,而且是未見乏力!黃金以往是美金、歐元的dependent variable,不過近這幾星期,黃金可能受隻銀牽引!
915攻略
黃金昨日大升,現在金價高居不下,大方向已定,做金第一招叫順勢而為,所以做單應以好為主!棄沽為 ...
知多D 發表於 2010-9-15 06:48 PM

無限大.....爽......
回復 19# 知多D

日日都有睇贴,不过论坛好似神左一排,好多人都无上来,图片又显示唔到,所以无回帖同大家倾计.